Ředkvičková pomazánka s tvarohem

Ředkvičková pomazánka s tvarohem
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Tajemství této lahodné pomazánky spočívá v tom, že její hlavní ingredienci necháte před použitím tak zvaně vybrečet. Pokud byste tak neučinili, veškerá přebytečná tekutina by se následně uvolnila do pomazánky.

Ingredience

  • 10-12 kusů ředkviček
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 2 PL čerstvé pažitky
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • čerstvá citronová kůra z poloviny citronu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Umyté a na malé kousky nakrájené ředkvičky vložte do misky, posolte a nechte je asi 20 minut odpočívat, sůl z ředkviček odstraní přebytečnou vlhkost.
  2. V další misce v mezidobě smíchejte tvaroh, najemno nakrájenou pažitku, citronovou kůru a citronovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Z osolených ředkviček odstraňte přebytečnou tekutinu a vmíchejte je do připravené tvarohové směsi.
  4. Důkladně promíchejte.
  5. Před podáváním vložte na půl hodiny do ledničky.

Podávejte s čerstvým celozrnným pečivem, případně se slanými crakery.

Ředkvičková pomazánka servírovaná s celozrnným pečivem
zdroj: suskochenundbacken.blogspot.com

Tuto ředkvičkovou pomazánku lze použít i jako dip, ve kterém můžete namáček kousky mrkve, paprik či řapíkatého celeru.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.