Tento salát je naprosto luxusní a přitom strašně jednoduchý na přípravu. Kouzlo mu dodává servírování celých ředkviček včetně jejich zelené části, která je ještě zdravější než jejich podzemní část. Užijte si to!
Ingredience:
- 12 ředkviček
- 4 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- 1 snítka nasekaných listů máty plus další listy k servírování
- 1/2 svazku kopru, nasekaného a navíc k podávání
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 100 g čerstvého ovčího nebo kozího tvarohu
Postup
- Ředkvičky omyjte a ze zelených svršků odstraňte všechny zvadlé listy.
- Polovinu ředkviček nakrájejte na tenké plátky, vrchní zelené části nechte celé a dejte je stranou.
- Do misky dejte plátky ředkvičky, jarní cibulku, mátu a kopr.
- Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje, polovinu citronové šťávy a čtvrtinu kůry a promíchejte.
- Zbylé ředkvičky rozkrojte podélně na poloviny (snažte se, aby jejich listy zůstaly přichycené ke každé polovině).
- Nandejte lžíci tvarohu na každý servírovací talířek.
- K tvarohu přidejte půlky ředkviček se zelenými částmi a zbylé zelené části rozházejte na aranžovaný talíř.
- Zakápněte zbývající citronovou šťávou, citronovou kůrou a 1 lžící oleje.
- Posypte koprem a mátou a servírujte.
Inspirujte se také našimi recepty na lahodná a zdravá okurková smoothie, která si určitě nepřipravíte pouze jednou!