Ředkvičkový salát s tvarohem

Ředkvičkový salát s tvarohem
Příprava: 20 minut Počet porcí: 3

Tento salát je naprosto luxusní a přitom strašně jednoduchý na přípravu. Kouzlo mu dodává servírování celých ředkviček včetně jejich zelené části, která je ještě zdravější než jejich podzemní část. Užijte si to!

Ingredience:

  • 12 ředkviček
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1 snítka nasekaných listů máty plus další listy k servírování
  • 1/2 svazku kopru, nasekaného a navíc k podávání
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 100 g čerstvého ovčího nebo kozího tvarohu

Postup       

  1. Ředkvičky omyjte a ze zelených svršků odstraňte všechny zvadlé listy.
  2. Polovinu ředkviček nakrájejte na tenké plátky, vrchní zelené části nechte celé a dejte je stranou.
  3. Do misky dejte plátky ředkvičky, jarní cibulku, mátu a kopr.
  4. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje, polovinu citronové šťávy a čtvrtinu kůry a promíchejte.
  5. Zbylé ředkvičky rozkrojte podélně na poloviny (snažte se, aby jejich listy zůstaly přichycené ke každé polovině).
  6. Nandejte lžíci tvarohu na každý servírovací talířek.
  7. K tvarohu přidejte půlky ředkviček se zelenými částmi a zbylé zelené části rozházejte na aranžovaný talíř.
  8. Zakápněte zbývající citronovou šťávou, citronovou kůrou a 1 lžící oleje.
  9. Posypte koprem a mátou a servírujte.
Salát z ředkviček a tvarohem servírovaný na talíři.
www.delicious.com.au

Inspirujte se také našimi recepty na lahodná a zdravá okurková smoothie, která si určitě nepřipravíte pouze jednou!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.