Chutný salát s krémovým dresinkem, který může být ozdobou jakékoli oslavy. Je nejen plný vitamínů a minerálů, ale díky vajíčkům je bohatý rovněž na bílkoviny.
Ingredience
Salát
- 10 kusů ředkviček
- 2 vejce
- 1/2 šálku jarní cibulky
- několik malých lístků římského či hlávkového salátu na ozdobu
Dresink
- 1 PL majonézy
- 1 PL zakysané smetany
- 1 PL čerstvé citronové šťávy
- půl lžičky hořčice
- sůl, pepř
Postup
- Vejce vložte do malého hrnce s vroucí vodou a uvařte natvrdo, přibližně 8-10 minut.
- V mezidobě si omyjte ředkvičky a nakrájejte je na tenké plátky.
- Uvařená vejce opláchněte pod studenou vodou a odstraňte skořápky.
- Následně vajíčka rozkrojte napůl a vyjměte žloutky.
- Bílky následně nakrájejte na malé kostičky a žloutky rozdrobte.
- V misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Důkladně rozmíchejte do podoby dresinku.
- Část dresinku následně rozprostřete na dno talíře, na kterém chcete salát servírovat.
- Na tento rozmazaný dresink poté pokládejte plátky ředkviček.
- Vzniklou vrstvu ředkviček posypejte kousky bílků, rozdrobeným žloutkem a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
- Ozdobte malými lístky salátu. V případě, že máte k dispozici pouze větší listy, nakrájejte je na malé kousky.
Salát servírujte s čerstvým pečivem a malou miskou dresinku.
Skvělým pomocníkem nejen pro přípravu této polévky je kuchyňský robot. Pokud nevíte, jak si elektrický šlehač s mixérem vybrat, navštivte náš velký srovnávací test