Ředkvičkový salát s vajíčkem a lahodným dresinkem

Ředkvičkový salát s vajíčkem a lahodným dresinkem

Chutný salát s krémovým dresinkem, který může být ozdobou jakékoli oslavy. Je nejen plný vitamínů a minerálů, ale díky vajíčkům je bohatý rovněž na bílkoviny.

Ingredience

Salát

  • 10 kusů ředkviček
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku jarní cibulky
  • několik malých lístků římského či hlávkového salátu na ozdobu

Dresink

  • 1 PL majonézy
  • 1 PL zakysané smetany
  • 1 PL čerstvé citronové šťávy
  • půl lžičky hořčice
  • sůl, pepř

Postup

  1. Vejce vložte do malého hrnce s vroucí vodou a uvařte natvrdo, přibližně 8-10 minut.
  2. V mezidobě si omyjte ředkvičky a nakrájejte je na tenké plátky.
  3. Uvařená vejce opláchněte pod studenou vodou a odstraňte skořápky.
  4. Následně vajíčka rozkrojte napůl a vyjměte žloutky.
  5. Bílky následně nakrájejte na malé kostičky a žloutky rozdrobte.
  6. V misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  7. Důkladně rozmíchejte do podoby dresinku.
  8. Část dresinku následně rozprostřete na dno talíře, na kterém chcete salát servírovat.
  9. Na tento rozmazaný dresink poté pokládejte plátky ředkviček.
  10. Vzniklou vrstvu ředkviček posypejte kousky bílků, rozdrobeným žloutkem a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
  11. Ozdobte malými lístky salátu. V případě, že máte k dispozici pouze větší listy, nakrájejte je na malé kousky.

Salát servírujte s čerstvým pečivem a malou miskou dresinku.

Způsob servírování ředkvičkového salátu s vajíčkem
zdroj:irenamacri.com

Skvělým pomocníkem nejen pro přípravu této polévky je kuchyňský robot. Pokud nevíte, jak si elektrický šlehač s mixérem vybrat, navštivte náš velký srovnávací test

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.