Typická jarní zelenina s charakteristickou sladkou a zároveň štiplavou chutí.
Také patříte k těm, kteří se každý rok těchto růžovočervených kuliček nemohou dočkat?
V tom případě musíte vyzkoušet naše recepty na ředkvičky 7krát jinak!
Věřte, že ani v jednom případě nebudete litovat!
Naše recepty
Zajímavé přílohy se dají připravit nejen z dušené zeleniny, inspirujte se našimi nápady na další zeleninové přílohy!
Proč jíst ředkvičky a jak je zbavit štiplavé chuti?
I když mnozí růžovočervené kuličky považují za typicky českou zeleninu, pravdou je, že ředkvičky znali už ve starověkém Egyptě. V ředkvičkách je ukryto velké množství vitamínů a minerálů, především vitamín C a B, dále draslík, fosfor či vápník. Většina lidí konzumuje pouze kořen ředkvičky, velmi chutné jsou ale i mladé listy, které lze přidat například do salátu.
V případě, že vás od konzumace ředkviček odrazuje jejich mírně štiplavá chuť, existuje jednoduchý trik, jak se jí zbavit. Stačí ředkvičky nakrájet na plátky, osolit a nechat chvilku odležet. Sůl způsobí, že ředkvičky pustí šťávu a následně tolik nepálí.
Kromě toho, že ředkvičky dodají našemu tělu důležité vitamíny a minerály, působí na náš organismus rovněž antibakteriálně a antimykoticky. Dokáží tak naší trávicí soustavě pomoci v boji s různými škodlivými bakteriemi a plísněmi. V neposlední řadě trávení prospívají také díky svému vysokému obsahu vlákniny.