Řepný salát s modrým sýrem

Řepný salát s modrým sýrem

Tento jednoduchý salát ve východoevropském stylu se sladkou pečenou řepou marinovanou ve octu z červeného vína, aby byla chutnější, než se smíchá s jarní cibulkou, bylinkami a rozdrobenou Nivou.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg střední řepy
  • 60 ml hroznového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 stroužek česneku
  • 3 jarní cibulky (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 lžíce jemně nasekaného kopru
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 115 g modrého sýra (Niva)

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • V menší zapékací misce potřeme řepu olejem a dochutíme solí a pepřem.
  • Zapékací mísu pevně přikryjte alobalem a pečte řepu asi 1 hodinu a 15 minut, dokud nezměkne.
  • Nechte vychladnout, poté řepu oloupejte a nakrájejte na klínky.
  • Ve velké míse rozšlehejte hroznový olej s citronovou šťávou, octem, cukrem a česnekem, dochuťte solí a pepřem.
  • Přidejte řepu, promíchejte, aby se obalila a nechte 30 minut stát při pokojové teplotě.
  • K řepě přidejte jarní cibulku, kopr a petržel a dobře promíchejte.
  • Přendejte řepu na talíře, posypte rozdrobenou nivou a podávejte.

Chybí vám v těchto receptech na salát z červené řepy maso? Připravte si naše další varianty například na saláty s kuřecím masem a těstovinami!

Kousky opečené řepy s modrým sýrem a koprem.
Zdroj: blythesblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.