Řepová polévka

Řepová polévka

Polévka z červené řepy nemusí nutně znamenat jen boršč. Zkuste tuhle výbornou krémovou. Je neodolatelná nejen svou barvou.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ¼ menšího celeru
  • 2 mrkve
  • 2 vetší červené řepy
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • špetka chilli

Postup

  • V hrnci nechte rozpustit máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli
  • Přidejte na kousky nakrájený celer a řepu a na kolečka pokrájenou mrkev
  • Opékejte 10 minut, pak přidejte najemno nasekaný česnek a nechte rozvonět
  • Přidejte celý pepř, nové koření a bobkový list
  • Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 20 minut
  • Odstavte z plotny, vyjměte koření a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka
  • Vraťte zpátky na sporák, zalijte smetanou, promíchejte a provařte ještě 10 minut
  • Dochuťte solí a pepřem a špetkou chilli
  • Do hotové polévky můžete heště na zjemnění vmíchat lžící másla
  • Servírujte ozdobené nasekanou pažitkou
Řepná fialová polévka posypaná bylinkami
Zdroj: onegreenplanet.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.