Vařená řepa v kombinaci s česnekem, majonézou a čerstvým koprem je naprostá lahůdka! Česnek pomazánce dodává grády, ale sladká řepa ho krásně vyvažuje.
Ingredience
- 4 extra velké řepy
- 4 stroužky česneku, lisované
- 1/4 šálku majonézy
- 1 čajová lžička mořské soli
- 1 polévková lžíce čerstvého kopru, nasekaného
- čerstvá bageta
- čerstvá pažitka k servírování
Postup
- Řepu nakrájejte na poloviny a vložte do velké nádoby naplněné vodou.
- Vařte na středním / vysokém ohni, dokud řepa nebude po propíchnutí vidličkou měkká.
- Oloupejte a nechte úplně vychladnout.
- Nastrouhejte řepu do velké mísy a přidejte zbývající přísady.
- Přidejte sůl podle chuti.
- Podávejte na plátcích bagety.
- Ozdobte čerstvým koprem a nasekanou pažitkou.
Pokud jste fanoušci této specifické zeleniny, rozhodně se nezapomeňte podívat na naše recepty na červenou řepu 12x jinak!