Skvělá alternativa k hummusu a dobrý způsob, jak využít řepu, která je v sezóně snad vždy. Podávejte pomazánku s nějakými zdravými krekry jako jednoduché polední občerstvení nebo jako předkrm při setkání s přáteli.
Ingredience
- 4 střední řepy, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kostky
- 5 lžíc roztíratelného smetanového sýra
- šťáva z 1 velkého citronu
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky černého pepře (volitelně)
Postup
- Vařte nakrájenou a oloupanou řepu v páře 25 – 30 minut, nebo dokud nebude možné ji snadno propíchnout vidličkou.
- Odstavte z ohně a řepu nechte mírně vychladnout.
- Vložte vychlazenou řepu a zbývající ingredience do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
- Ochutnejte a dochuťte.
- Před podáváním pomazánku ještě ochlaďte.