Řepové carpaccio s mozzarellou

Řepové carpaccio s mozzarellou

Další varianta úžasného vegetariánského carpaccia – tentokrát s mozzarellou a šifonádou z bazalky. Jednoduché, efektní a naprosto delikátní! Podávejte s chlebem jako hlavní chod či samotné jako předkrm.

Co budete potřebovat

  • 2 mozzarelly
  • 2 střední červené řepy
  • 2 střední rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • malá hrst čerstvé bazalky
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • Rajčata nakrájejte na kostičky.
  • Česnek nasekejte a poté v míse smíchejte spolu s rajčaty a polovinou olivového oleje.
  • Dejte stranou a nechte vyluhovat chutě, zatímco budete připravovat zbytek pokrmu.
  • Oloupejte řepu a poté ji pomocí mandolíny nakrájejte na co nejjemnější plátky.
  • Nastavte mandolínu na nejtenčí nastavení plátků a snažte se, aby plátky byly tlusté asi 1 mm nebo méně.
  • Mozzarellu nakrájejte najemno a poté si připravte šifonádu z bazalky.
  • Zarovnejte všechny lístky bazalky, srolujete je po délce a poté je nakrájejte najemno, abyste vytvořili stuhy.
  • Červenou řepu a mozzarellu naaranžujte na dva dva talíře.
  • Naaranžujte kroužky červené řepy, moté mozzarellu, opět červenou řepu a mozzarellu a nakonec červenou řepu.
  • Vše pokapejte citronovou šťávou a zbývajícím olivovým olejem a posypte čerstvě mletým černým pepřem a bazalkou.
  • Podávejte s rajčetem uprostřed talíře.
Plátky červené řepy s mozzarellou a šifonádou z bazalky na talíři s vedle položenou bagetkou.
www.homesweetsweden.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze nejlépe hodnocených elektrických kráječů potravin. Kdo vyhrál v našem testu?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.