Řepové karbanátky

Řepové karbanátky

Karbanátky z červené řepy jsou velmi oblíbené. Když část masa nahradíte zeleninou získáte velmi chutné, zdravější a také levnější jídlo.

Ingredience

  • 400 g syrové nastrouhané řepy
  • 600 g mletého masa – mix vepřové a hovězí
  • 2 lžičky soli
  • pepř
  • čerstvé bylinky – koriandr/ tymián/ rozmarýn
  • špetka chilli

Postup

  • Všechny ingredience pečlivě promíchejte ve velké míse
  • Na lžící naberte část směsi a rukama z ní vytvarujte kouli nebo placku
  • Postupně takto vytvořte kuličky/placky z celé směsi a nechte je chvíli odpočinout v lednici
  • Ve větší pánvi rozpalte vrstvu oleje a opékejte karbanátky z obou stran do zlatova
  • Pokud chcete zdravější variantu pečte karbanátky nasucho v troubě – 30 minut na 180°
  • Podávejte s vařeným nebo šťouchaným bramborem, nebo s bramborovou kaší
Osmažené řepové placky na pánvi ozdobené petrželí
Zdroj: offthespork.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.