Řepový tatarák s marinovaným portobello žampionem

Řepový tatarák s marinovaným portobello žampionem

Tento recept sice vyžaduje trochu marinování přes noc, ale díky tomu chutě úžasně zesílí, výsledkem čehož je úžasně bohatý a pikantní předkrm, který zapůsobí na vaše chuťové pohárky. Žampion a řepa mají zemité chutě, ale jsou utlumeny použitým kořením.

Co budete potřebovat

Na marinádu:

  • 1 klobouček žampionu portobello
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 2 lžíce filtrované vody
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • špetka oregana
  • špetka černého pepře
  • špetka mořské soli
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu

Na tatarák:

  • 1 lžička mletého ​​hořčičného semínka
  • 1 lžíce lněného semínka ve formě prášku
  • 3 lžíce filtrované vody
  • 3 malé červené řepy, oloupané a nakrájené na jemné kostičky
  • 1 šálek červené cibule, nakrájené nadrobno
  • 1/4 lžičky vloček červeného chilli

Postup

  • Večer předtím, než budete chtít tatarák konzumovat, si připravte marinádu.
  • Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady a poté je nalijte do sáčku do mrazničky se zipem, přidejte nasekaný žampion, promíchejte, uzavřete sáček a snažte se dostat ven co nejvíce vzduchu.
  • Smíchejte hořčičné semínko, mleté ​​lněné semínko a vodu ve střední misce.
  • Portobello vyndejte z lednice a přidejte ho do misky.
  • Vmíchejte řepu, červenou cibuli a vločky červeného chilli a dobře promíchejte.
  • Tatarák namačkejte do kruhového vykrajovátka a nandejte na talíř.
  • Nechte si chutnat!
Tatarák s portobello žampionem a červenou řepou na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.dherbs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.