Tento recept sice vyžaduje trochu marinování přes noc, ale díky tomu chutě úžasně zesílí, výsledkem čehož je úžasně bohatý a pikantní předkrm, který zapůsobí na vaše chuťové pohárky. Žampion a řepa mají zemité chutě, ale jsou utlumeny použitým kořením.
Co budete potřebovat
Na marinádu:
- 1 klobouček žampionu portobello
- 1 lžička olivového oleje
- 2 lžičky jablečného octa
- 2 lžíce filtrované vody
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- špetka oregana
- špetka černého pepře
- špetka mořské soli
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
Na tatarák:
- 1 lžička mletého hořčičného semínka
- 1 lžíce lněného semínka ve formě prášku
- 3 lžíce filtrované vody
- 3 malé červené řepy, oloupané a nakrájené na jemné kostičky
- 1 šálek červené cibule, nakrájené nadrobno
- 1/4 lžičky vloček červeného chilli
Postup
- Večer předtím, než budete chtít tatarák konzumovat, si připravte marinádu.
- Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady a poté je nalijte do sáčku do mrazničky se zipem, přidejte nasekaný žampion, promíchejte, uzavřete sáček a snažte se dostat ven co nejvíce vzduchu.
- Smíchejte hořčičné semínko, mleté lněné semínko a vodu ve střední misce.
- Portobello vyndejte z lednice a přidejte ho do misky.
- Vmíchejte řepu, červenou cibuli a vločky červeného chilli a dobře promíchejte.
- Tatarák namačkejte do kruhového vykrajovátka a nandejte na talíř.
- Nechte si chutnat!