Luxusní restovaný pokrm z hlívy ústřičné, zelených fazolek, omáčky hoisin a dalších několika běžných ingrediencí, které máte většinou ve spíži. Jedná se o rychlou přílohu, kterou můžete servírovat třeba ke grilovanému masu!
Ingredience
- 1 balení hlívy ústřičné
- 250 g zelených fazolek (můžou být i mražené)
- 4 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1/2 až 1 lžička omáčky Hoisin
- 2 polévkové lžíce vody
- 1/2 lžičky mletého pepře
- sůl dle chuti
Postup
- Hlívu nakrájejte na požadovanou velikost a dejte stranou (nemyjte ji).
- Fazolky omyjte a nakrájejte na stejnou velikost.
- Poté tyto jednotlivé fazolky překrojte podélně napůl, aby byla odhalena semena.
- Umístěte pánev na mírný střední plamen a nalijte lžíci oleje.
- Nechte rozehřát olej a poté do pánve přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou.
- Dochuťte solí a na středně vysokém ohni 3-5 minut restujte hlívu ústřičnou, dokud její okraje nezhnědnou a nezačnou mírně křupat.
- Jakmile zhnědnou, přesuňte hlívu do samostatné misky a stejnou pánev umístěte na mírný střední oheň.
- Nalijte na pánev dvě lžíce oleje, zahřejte, poté přidejte plátky česneku a restujte 2-3 minuty na mírném středním ohni.
- Smíchejte omáčku Hoisin s vodou a nalijte na restovaný česnek.
- Poté přidejte fazolky a nakonec pepř.
- V případě potřeby dochuťte solí.
- Jakmile se voda zcela zredukuje a fazole jsou uvařené, přidejte křupavé houby.
- Smíchejte a vařte ingredience na velmi mírném ohni 2-3 minuty.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí.
- Podávejte teplé!