Restovaná hlíva ústřičná se zelenými fazolkami

Restovaná hlíva ústřičná se zelenými fazolkami
Příprava: 15 minut Vaření: 7 minut Počet porcí: 4

Luxusní restovaný pokrm z hlívy ústřičné, zelených fazolek, omáčky hoisin a dalších několika běžných ingrediencí, které máte většinou ve spíži. Jedná se o rychlou přílohu, kterou můžete servírovat třeba ke grilovanému masu!

Ingredience

  • 1 balení hlívy ústřičné
  • 250 g zelených fazolek (můžou být i mražené)
  • 4 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1/2 až 1 lžička omáčky Hoisin
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • sůl dle chuti

Postup

  • Hlívu nakrájejte na požadovanou velikost a dejte stranou (nemyjte ji).
  • Fazolky omyjte a nakrájejte na stejnou velikost.
  • Poté tyto jednotlivé fazolky překrojte podélně napůl, aby byla odhalena semena.
  • Umístěte pánev na mírný střední plamen a nalijte lžíci oleje.
  • Nechte rozehřát olej a poté do pánve přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou.
  • Dochuťte solí a na středně vysokém ohni 3-5 minut restujte hlívu ústřičnou, dokud její okraje nezhnědnou a nezačnou mírně křupat.
  • Jakmile zhnědnou, přesuňte hlívu do samostatné misky a stejnou pánev umístěte na mírný střední oheň.
  • Nalijte na pánev dvě lžíce oleje, zahřejte, poté přidejte plátky česneku a restujte 2-3 minuty na mírném středním ohni.
  • Smíchejte omáčku Hoisin s vodou a nalijte na restovaný česnek.
  • Poté přidejte fazolky a nakonec pepř.
  • V případě potřeby dochuťte solí.
  • Jakmile se voda zcela zredukuje a fazole jsou uvařené, přidejte křupavé houby.
  • Smíchejte a vařte ingredience na velmi mírném ohni 2-3 minuty.
  • Ochutnejte a případně dochuťte solí.
  • Podávejte teplé!
Směs hlívy a zelených fazolek v pánvi.
www.islandsmile.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.