Jednoduchý, rychlý a lahodný. Přesně tyto vlastnosti jsou charakteristické pro tento recept. Když tento pokrm připravíte jako překvapení pro své blízké, určitě tím nic nezkazíte, naopak se budou olizovat až za ušima a přidají si hned několikrát.
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g čerstvého neslaného másla
- 2 středně velké cibule
- 3 lžíce sušené majoránky
- 1 – 2 lžičky mletého černého pepře (dle chuti)
- 2 malá rajčata
- 5 plátků jemné anglické slaniny
- 1/2 hrnku bílého vína
- Sůl podle chuti
Postup:
- Játra důkladně očistíme, rozkrojíme na poloviny a důkladně opláchneme.
- Necháme je okapat na cedníku a poté kuchyňskými papírovými utěrkami osušíme.
- Cibuli očistíme a spolu se slaninou nakrájíme na jemné kostičky.
- Nachystáme si velkou pánev, rozehřejeme olej s máslem a přidáme slaninu.
- Restujeme tak dlouho, až dokud není slanina ve zlatavém odstínu.
- Poté přihodíme nakrájenou cibuli a několik minut smažíme, aby zesklovatěla.
- Stáhneme trochu teplotu a přidáme rozkrájená rajčata s játry.
- Pánev zakryjeme víkem a necháme vařit zhruba 5 minut.
- Občas je promícháme, ale dáme pozor, aby na nás nevystříkla.
- Po uplynutí této doby přilijeme bílé víno, opepříme a zasypeme majoránkou.
- Vaříme dalších 5 minut a poté zkontrolujeme vidličkou, zda z jater neteče krev.
- Jakmile jsou hotová, osolíme je, naposledy promícháme a můžeme servírovat.
- Jako příloha je super čerstvý chléb, ale také rýže.