Restovaná játra s cibulí a slaninou

Restovaná játra s cibulí a slaninou

Jednoduchý, rychlý a lahodný. Přesně tyto vlastnosti jsou charakteristické pro tento recept. Když tento pokrm připravíte jako překvapení pro své blízké, určitě tím nic nezkazíte, naopak se budou olizovat až za ušima a přidají si hned několikrát.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 100 g čerstvého neslaného másla
  • 2 středně velké cibule
  • 3 lžíce sušené majoránky
  • 1 – 2 lžičky mletého černého pepře (dle chuti)
  • 2 malá rajčata
  • 5 plátků jemné anglické slaniny
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Játra důkladně očistíme, rozkrojíme na poloviny a důkladně opláchneme.
  • Necháme je okapat na cedníku a poté kuchyňskými papírovými utěrkami osušíme.
  • Cibuli očistíme a spolu se slaninou nakrájíme na jemné kostičky.
  • Nachystáme si velkou pánev, rozehřejeme olej s máslem a přidáme slaninu.
  • Restujeme tak dlouho, až dokud není slanina ve zlatavém odstínu.
  • Poté přihodíme nakrájenou cibuli a několik minut smažíme, aby zesklovatěla.
  • Stáhneme trochu teplotu a přidáme rozkrájená rajčata s játry.
  • Pánev zakryjeme víkem a necháme vařit zhruba 5 minut.
  • Občas je promícháme, ale dáme pozor, aby na nás nevystříkla.
  • Po uplynutí této doby přilijeme bílé víno, opepříme a zasypeme majoránkou.
  • Vaříme dalších 5 minut a poté zkontrolujeme vidličkou, zda z jater neteče krev.
  • Jakmile jsou hotová, osolíme je, naposledy promícháme a můžeme servírovat.
  • Jako příloha je super čerstvý chléb, ale také rýže.
Smažená jatýrka s chutí slaniny.
Zdroj: https://glutenfreehomestead.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.