Pokud jste kachnu nikdy nepřipravovali, toto je ten pravý recept pro vás. Na pánvi opečená kachní prsa s lepkavým medovo-sójovým glazé jsou prostě vynikající a neuvěřitelně snadné na přípravu!
INGREDIENCE
- 4 kachní prsa (každé asi 150 g)
- 4 rozdrcené stroužky česneku
- 2 lžičky nasekaného zázvoru
- 1 červená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- ½ šálku kuřecího vývaru
- ¼ šálku sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- 1 lžička limetkové šťávy
POSTUP
- Kachní prsa osušte papírovými utěrkami a poté nařízněte kůži ostrým nožem.
- Dávejte pozor, abyste maso neprořízli.
- Pořádně osolte.
- Rozpalte velkou pánev na středně vysokém plameni a přidejte prsa kůží dolů.
- Opékejte 6–7 minut, dokud není kůže tmavě zlatavě hnědá a na pánvi nebude spousta tuku.
- Otočte kachnu a restujte další 2-3 minuty, dokud nebude hotová podle vašich preferencí.
- Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Kachní sádlo slijte a na pánvi nechte pár lžiček.
- Do pánve přidejte zázvor, česnek a chilli a restujte, dokud se nerozvoní.
- Zalijte vývarem, sójovou omáčkou, medem a limetkovou šťávou a nechte vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
- V případě potřeby dochuťte další sójovou omáčkou, medem či limetkou.
- Kachnu naporcujte a podávejte s uvařenou rýží, s okurkou, jarní cibulkou a červenou paprikou.
- Přelijte omáčkou a podávejte.
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?