Restovaná kachní prsa s medovým glazé

Restovaná kachní prsa s medovým glazé
Příprava: 20 minut Vaření: 8 minut Počet porcí: 4

Pokud jste kachnu nikdy nepřipravovali, toto je ten pravý recept pro vás. Na pánvi opečená kachní prsa s lepkavým medovo-sójovým glazé jsou prostě vynikající a neuvěřitelně snadné na přípravu!

INGREDIENCE

  • 4 kachní prsa (každé asi 150 g)
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 2 lžičky nasekaného zázvoru
  • 1 červená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • ½ šálku kuřecího vývaru
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička limetkové šťávy

POSTUP

  • Kachní prsa osušte papírovými utěrkami a poté nařízněte kůži ostrým nožem.
  • Dávejte pozor, abyste maso neprořízli.
  • Pořádně osolte.
  • Rozpalte velkou pánev na středně vysokém plameni a přidejte prsa kůží dolů.
  • Opékejte 6–7 minut, dokud není kůže tmavě zlatavě hnědá a na pánvi nebude spousta tuku.
  • Otočte kachnu a restujte další 2-3 minuty, dokud nebude hotová podle vašich preferencí.
  • Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Kachní sádlo slijte a na pánvi nechte pár lžiček.
  • Do pánve přidejte zázvor, česnek a chilli a restujte, dokud se nerozvoní.
  • Zalijte vývarem, sójovou omáčkou, medem a limetkovou šťávou a nechte vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
  • V případě potřeby dochuťte další sójovou omáčkou, medem či limetkou.
  • Kachnu naporcujte a podávejte s uvařenou rýží, s okurkou, jarní cibulkou a červenou paprikou.
  • Přelijte omáčkou a podávejte.
Nakrájená kachna s rýží, okurkou a chilli na talíři.
www.simply-delicious-food.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.