Restované hovězí s žampiony na čínský způsob

Restované hovězí s žampiony na čínský způsob

Luxusní flank steak s nakrájenými žampiony a jarní cibulkou v lahodné pikantní asijské omáčce vás naprosto dostane! Navíc příprava tohoto pokrmu zabere méně než 30 minut.

Co budete potřebovat

  • 500 g flank steaku
  • 1 a ½ lžíce jedlé sody
  • 2 a ½ šálku nakrájených žampionů
  • 2 stroužky česneku , nakrájené na tenké plátky
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce oleje

Na omáčku:

  • ¾ šálku studeného hovězího vývaru
  • 2 a ½ lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce rýžového vína Shaoxing
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky ústřicové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • ¼ lžičky bílého pepře
  • 1 lžička cukru

Postup

  • Nakrájejte flank steak na tenké proužky přes vlákna.
  • Vložte do misky, posypte jedlou sodou a jemně promíchejte, aby se celé hovězí maso obalilo.
  • Poté přikryjte a nechte maso 15 minut marinovat.
  • Jedlou sodu smyjte a hovězí maso několikrát opláchněte.
  • Maso osušte papírovou utěrkou a odložte stranou.
  • Přidejte všechny ingredience na omáčku do velkého džbánu a dobře promíchejte.
  • Nalijte olej do pánve a nastavte sporák na vysokou teplotu.
  • Zatímco se olej zahřívá, odstraňte kořeny z jarní cibulky a nakrájejte je na 5 cm dlouhé kousky.
  • Přidejte do oleje jarní cibulku a za stálého míchání asi 1 minutu opékejte.
  • Do pánve přidejte hovězí maso a za stálého míchání restujte 1 minutu.
  • Přidejte nakrájené žampiony a za stálého míchání opékejte další 2 minuty.
  • Přidejte také na plátky nakrájený česnek a za stálého míchání minutu restujte.
  • Připravenou omáčku pořádně promíchejte a poté ji nalijte na pánev.
  • Omáčka rychle zhoustne, takže ji zamíchejte, aby se vaše restovaná směs obalila a vařte 1 minutu, aby se omáčka prohřála.
  • Ihned podávejte.
Flank steak s nakrájenými žampiony a jarní cibulkou v lahodné pikantní asijské omáčce v misce.
www.sprinklesandsprouts.com

Připravili jsme si pro vás i další vynikající recepty z pomalého hrnce. Obrovskou výhodou je, že si třeba takový oběd můžete připravit už před noc. Není nutno stát u plotny a hlídat, aby se vám něco nepřipálilo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.