Luxusní flank steak s nakrájenými žampiony a jarní cibulkou v lahodné pikantní asijské omáčce vás naprosto dostane! Navíc příprava tohoto pokrmu zabere méně než 30 minut.
Co budete potřebovat
- 500 g flank steaku
- 1 a ½ lžíce jedlé sody
- 2 a ½ šálku nakrájených žampionů
- 2 stroužky česneku , nakrájené na tenké plátky
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce oleje
Na omáčku:
- ¾ šálku studeného hovězího vývaru
- 2 a ½ lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce rýžového vína Shaoxing
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky ústřicové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- ¼ lžičky bílého pepře
- 1 lžička cukru
Postup
- Nakrájejte flank steak na tenké proužky přes vlákna.
- Vložte do misky, posypte jedlou sodou a jemně promíchejte, aby se celé hovězí maso obalilo.
- Poté přikryjte a nechte maso 15 minut marinovat.
- Jedlou sodu smyjte a hovězí maso několikrát opláchněte.
- Maso osušte papírovou utěrkou a odložte stranou.
- Přidejte všechny ingredience na omáčku do velkého džbánu a dobře promíchejte.
- Nalijte olej do pánve a nastavte sporák na vysokou teplotu.
- Zatímco se olej zahřívá, odstraňte kořeny z jarní cibulky a nakrájejte je na 5 cm dlouhé kousky.
- Přidejte do oleje jarní cibulku a za stálého míchání asi 1 minutu opékejte.
- Do pánve přidejte hovězí maso a za stálého míchání restujte 1 minutu.
- Přidejte nakrájené žampiony a za stálého míchání opékejte další 2 minuty.
- Přidejte také na plátky nakrájený česnek a za stálého míchání minutu restujte.
- Připravenou omáčku pořádně promíchejte a poté ji nalijte na pánev.
- Omáčka rychle zhoustne, takže ji zamíchejte, aby se vaše restovaná směs obalila a vařte 1 minutu, aby se omáčka prohřála.
- Ihned podávejte.
Připravili jsme si pro vás i další vynikající recepty z pomalého hrnce. Obrovskou výhodou je, že si třeba takový oběd můžete připravit už před noc. Není nutno stát u plotny a hlídat, aby se vám něco nepřipálilo.