Restované kalamáry s česnekem

Restované kalamáry s česnekem

Jemné kalamáry s pár ingrediencemi restované pouhých pár minut. Podávejte s citronem pro kyselost a křupavým chlebem na nabírání zbytků česnekovo-máslové omáčky. Je to delikatesa!

Ingredience

  • 500 g očištěných kalamár (těla nakrájejte na kroužky a chapadla nechte celá)
  • lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky drceného česneku
  • 1 lžíce nahrubo nasekaných listů petrželky
  • sůl dle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 citron, nakrájený na osminky

Postup

  1. Kalamáry osušte papírovým ubrouskem.
  2. Ve velké pánvi rozpalte olej na vysokou teplotu.
  3. Přidejte kalamáry, poté přidejte máslo, česnek a petrželku.
  4. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Restujte a během restování kalamáry prohazujte, dokud nejsou hotové (trvá to cca 1 – 2 minuty).
  6. Dosolte, dopepřete a podávejte s citronem.
Restované olihně s petrželkou a citronem
www.chowhound.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.