Tato lahodná večeře s kuřecím soté a s žampiony je připravena k podávání za méně než 30 minut. To je perfektní, když máte po náročném dni málo času na přípravu teplé večeře. Recept je vyroben z jednoduchých surovin a vše je vařené v jedné pánvi.
Co budeme potřebovat
- 170 g kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- 40 hladké mouky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 500 g žampionů (nakrájených na čtvrtky)
- 120 ml zeleninového vývaru
- hrst nasekané petrželky
Postup
- Vložte mouku do mělké misky.
- Kuře osolte a opepřete, poté obalte v mouce a setřeste přebytek.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej a 1 lžíci olivového oleje na středně vysokou teplotu.
- Kuře vařte, dokud nezhnědne a nepropeče, asi 3 minuty z každé strany.
- Přeneste na talíř a volně překryjte fólií.
- Snižte teplotu na střední, přidejte tymián, houby a zbývající 2 lžíce olivového oleje a vařte do změknutí 6 minut.
- Přidejte vývar a vařte za stálého míchání, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, asi 3 minuty.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Vraťte kuře na pánev spolu se šťávou a posypte petrželkou.
Základem pro chutné soté s kuřecím masem je pánvička. Vyberte si tu nejlepší ocelovou pánev za naší recenze a připravte si nezapomenutelný kulinářský zážitek.