Restované kuřecí maso s houbami

Restované kuřecí maso s houbami

Tato lahodná večeře s kuřecím soté a s žampiony je připravena k podávání za méně než 30 minut. To je perfektní, když máte po náročném dni málo času na přípravu teplé večeře. Recept je vyroben z jednoduchých surovin a vše je vařené v jedné pánvi.

Co budeme potřebovat

  • 170 g kuřecích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 40 hladké mouky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 500 g žampionů (nakrájených na čtvrtky)
  • 120 ml zeleninového vývaru
  • hrst nasekané petrželky

Postup

  • Vložte mouku do mělké misky.
  • Kuře osolte a opepřete, poté obalte v mouce a setřeste přebytek.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej a 1 lžíci olivového oleje na středně vysokou teplotu.
  • Kuře vařte, dokud nezhnědne a nepropeče, asi 3 minuty z každé strany.
  • Přeneste na talíř a volně překryjte fólií.
  • Snižte teplotu na střední, přidejte tymián, houby a zbývající 2 lžíce olivového oleje a vařte do změknutí 6 minut.
  • Přidejte vývar a vařte za stálého míchání, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, asi 3 minuty.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Vraťte kuře na pánev spolu se šťávou a posypte petrželkou.

Základem pro chutné soté s kuřecím masem je pánvička. Vyberte si tu nejlepší ocelovou pánev za naší recenze a připravte si nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Kousky žampionů v omáčce se špenátem a masem.
Zdroj: sipandfeast.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.