Vyzkoušejte tyto šťavnaté kousky kuřecích prsou a jemná a křupavá zelenina v chutné omáčce ze sójové omáčky, česneku, medu a srirachy. Zamilujete se!
Co budete potřebovat
- 500 g mražené nakrájené zeleniny
- 2 lžíce avokádového oleje
- 700 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže nakrájených na kousky velikosti sousta
- 1 lžíce prolisovaného čerstvého česneku
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
Na omáčku:
- 3 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce srirachy
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Na ozdobu:
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička sezamových semínek
- ¼ šálku jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
Postup
- V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, rýžový ocet, med, srirachu a kukuřičný škrob.
- Dejte stranou.
- Vložte mraženou zeleninu do velké mísy vhodné do mikrovlnné trouby.
- Přidejte 2 polévkové lžíce vody, přikryjte a vložte do mikrovlnné trouby po dobu 3 minut.
- Jemně promíchejte, sceďte a dejte stranou.
- Zelenina v tuto chvíli nebude úplně rozmražená – to je v pořádku.
- Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni asi 2 minuty.
- Přidejte maso a za stálého míchání opékejte ze všech stran asi 5 minut.
- Přidejte česnek a zázvor a restujte za stálého míchání 1 minutu.
- Omáčku ještě rychle promíchejte, poté přidejte zeleninu a omáčku do pánve.
- Vařte za mírného míchání, dokud není maso provařené a omáčka nezhoustne, asi 2 minuty.
- Odstavte z ohně, pokapejte sezamovým olejem a posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
- Ihned podávejte.