Restované srnčí medailonky s ovocnou omáčkou s balzamikem

Restované srnčí medailonky s ovocnou omáčkou s balzamikem

Už jen z názvu tohoto receptu se vám musí sbíhat sliny. Lahodné opečené medailonky ze srnčího masa jsou podávané s omáčkou z bobulovitého ovoce, balzamika, červeného vína a švestkového džemu a jako bonus ozdobené rozdrobeným modrým sýrem. Nezní to dokonale?

Co budete potřebovat

  • 1 kg srnčích medailonků o šířce cca 10 cm a tloušťce 1 cm
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku suchého červeného vína
  • 1/4 šálku balzamikového octa
  • 1 lžíce švestkového džemu
  • 3 lžíce vychlazeného másla, nakrájeného na kousky
  • 3/4 šálku čerstvého bobulovitého ovoce jakéhokoli druhu
  • 1/4 šálku rozdrobeného modrého sýra

Postup

  • Maso rovnoměrně osolte a opepřete.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte maso a opékejte asi 1 – 2 minuty z každé strany.
  • Přidejte rozmarýn, česnek, víno, balzamikový ocet a švestkový džem.
  • Po 1 minutě maso vyjměte a udržujte v teple.
  • Zredukujte množství tekutiny na několik polévkových lžic.
  • Všlehejte vychlazené máslo, dokud se nerozpustí.
  • Okamžitě stáhněte pánev z ohně a vmíchejte bobulovité ovoce.
  • Na talíře naaranžujte medailonky, zalijte omáčkou a posypte rozdrobeným modrým sýrem.
Pečené medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou z bobulovitého ovoce, balzamika, červeného vína a švestkového džemu a ozdobené rozdrobeným modrým sýrem. Vše je servírováno na talíři s kaší a fazolkami.
www.sportingchef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.