Už jen z názvu tohoto receptu se vám musí sbíhat sliny. Lahodné opečené medailonky ze srnčího masa jsou podávané s omáčkou z bobulovitého ovoce, balzamika, červeného vína a švestkového džemu a jako bonus ozdobené rozdrobeným modrým sýrem. Nezní to dokonale?
Co budete potřebovat
- 1 kg srnčích medailonků o šířce cca 10 cm a tloušťce 1 cm
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku suchého červeného vína
- 1/4 šálku balzamikového octa
- 1 lžíce švestkového džemu
- 3 lžíce vychlazeného másla, nakrájeného na kousky
- 3/4 šálku čerstvého bobulovitého ovoce jakéhokoli druhu
- 1/4 šálku rozdrobeného modrého sýra
Postup
- Maso rovnoměrně osolte a opepřete.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte maso a opékejte asi 1 – 2 minuty z každé strany.
- Přidejte rozmarýn, česnek, víno, balzamikový ocet a švestkový džem.
- Po 1 minutě maso vyjměte a udržujte v teple.
- Zredukujte množství tekutiny na několik polévkových lžic.
- Všlehejte vychlazené máslo, dokud se nerozpustí.
- Okamžitě stáhněte pánev z ohně a vmíchejte bobulovité ovoce.
- Na talíře naaranžujte medailonky, zalijte omáčkou a posypte rozdrobeným modrým sýrem.