Restovaný losos na pánvi se smetanou a špenátem

Restovaný losos na pánvi se smetanou a špenátem
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Restovaný losos je dobrý tip na jednoduchý a rychlý oběd. Navíc se špenátovým podkladem to bude ráj v puse.

Ingredience

  • 4 porce lososa bez kůže
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 450 g mraženého listového špenátu
  • 1 ks cibule
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva

Postup

  • Porce lososa bez kůže omyjte, osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  • Mražené špenátové listy nechte povolit a následně nakrájejte nahrubo.
  • Na oleji zpěňte cibuli, vmíchejte špenát, osolte, opepřete a nechte 5-8 minut podusit.
  • Když se šťáva vysmahne, vlijte smetanu a ještě chvilku prohřejte.
  • Na pánvi na másle propečte lososa z obou stran.
  • Hotového lososa podávejte s teplým smetanovým špenátem.
  • Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu jsou opečené brambory nebo noky.
Restovaný losos se smetanovým špenátem
Zdroj: spicedpeachblog.com

K lososu v uvedených úpravách se hodí různě upravené brambory – hranolky, vařené nebo kaše. K dušenému lososu můžeme podávat také drobnější druhy těstovin nebo i zmiňované noky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.