Restovaný losos je dobrý tip na jednoduchý a rychlý oběd. Navíc se špenátovým podkladem to bude ráj v puse.
Ingredience
- 4 porce lososa bez kůže
- 100 ml smetany ke šlehání
- 450 g mraženého listového špenátu
- 1 ks cibule
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Postup
- Porce lososa bez kůže omyjte, osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
- Mražené špenátové listy nechte povolit a následně nakrájejte nahrubo.
- Na oleji zpěňte cibuli, vmíchejte špenát, osolte, opepřete a nechte 5-8 minut podusit.
- Když se šťáva vysmahne, vlijte smetanu a ještě chvilku prohřejte.
- Na pánvi na másle propečte lososa z obou stran.
- Hotového lososa podávejte s teplým smetanovým špenátem.
- Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu jsou opečené brambory nebo noky.
K lososu v uvedených úpravách se hodí různě upravené brambory – hranolky, vařené nebo kaše. K dušenému lososu můžeme podávat také drobnější druhy těstovin nebo i zmiňované noky.