Výhodou tohoto salátu je, že ho lze velmi snadno uchovat po několik dní v ledničce.
Ingredience:
- 200 g pařížského salámu
- 1 malá cibule
- 4 nakládané okurky
- 4 PL majonézy
- 1 PL nasekané čerstvé petrželky
- 1-2 čajové lžičky láku z nakládaných okurek
- worcestrová omáčka dle chuti
- sůl
- pepř
Postup:
- Majonézu smíchejte s jednou či dvěma čajovými lžičkami láku z okurek.
- Přidejte sůl, pepř a worcesterskou omáčku, vše promíchejte.
- Oloupejte cibuli, nakrájejte najemno a vmíchejte do majonézy.
- Nakládané okurky nakrájejte na malé tenké plátky a přidejte je do majonézové směsi.
- Pařížský salám rovněž nakrájejte na tenké nudličky a smíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Nakonec nasekejte petrželku a vmíchejte ji do salátu.
- Pro lepší chuť nechte pařížský salát dvě hodiny odpočinout v ledničce.
Tento lahodný salát s pařížským salámem může být skvělou variantou lehkého oběda, který si můžete vzít snadno s sebou do práce.