Její milovníci určitě ocení naše recepty na rebarborové dobroty, jako jsou koláče, marmelády a kompoty. Ale i jiné moučníky, ze kterých budete paf!
Buď jí milujete, nebo nenávidíte. Není nic mezitím!
Ale až zkusíte jednu s těchto pochoutek, budete jí milovat taky!
Naše recepty
Rebarborový kompot je skvělým sladkým doplňkem k těmto receptům na ovesnou kaši. I hned si osladíte ráno!
Je rebarbora zdravá?
Snižuje cholesterol
Přidání malého množství do vaší stravy může zlepšit hladinu cholesterolu. Je užitečná zejména při snižování LDL neboli špatného cholesterolu.
Lepší trávení
Bylo zjištěno, že sloučeniny ve stoncích rebarbory zlepšují trávení a zdraví střev. Rebarbora je také bohatá na vlákninu, která pomáhá předcházet zácpě.
Zlepšuje pevnost kostí
Stonky rebarbory jsou bohaté na vitamín K, klíčovou živinu pro zlepšení hustoty kostí a snížení rizika zlomenin.
Zlepšuje pleť
Antioxidanty v rebarboře nechrání jen před chronickými nemocemi; díky ní budete vypadat mladší! Živiny podporují tvorbu kolagenu pro pevnější a jasnější pleť.
Posiluje zdraví srdce
Sloučeniny, které se nacházejí ve stoncích rebarbory, mohou zlepšit zdraví srdce, zmírnit zánět a být prevencí aterosklerózy, zužování a kornatění krevních cév.