Řezy Red Velvet s polevou z mascarpone

Řezy Red Velvet s polevou z mascarpone
Příprava: 25 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Tento moučník je neuvěřitelně vláčný, nadýchaný a zalitý perfektní polevou z mascarpone. Je ideální volbou, pokud chcete upéct něco speciálního pro milovanou osobu.

Ingredience

Na řezy:

  • 250 g dortové mouky
  • 25 g kakaového prášku neslazeného
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 200 g krystalového cukru
  • 113 g změkčeného másla změkčeného
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička octu
  • 1 polévková lžíce červeného potravinářského barviva
  • 160 ml podmáslí

Na polevu:

  • 60 g krémového sýra
  • 65 g sýra mascarpone
  • 56 g změklého másla
  • 240 g moučkového cukru, prosátého
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 165°C a vyložte plech o rozměrech 23 x 33 cm pečícím papírem.
  2. Ve středně velké míse prosejte a promíchejte dortovou mouku, sůl, jedlou sodu a kakaový prášek a dejte stranou.
  3. Cukr a máslo dejte do velké mísy stolního mixéru.
  4. Míchejte při střední rychlosti 1–2 minuty, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  5. Pomocí špachtle seškrábněte všechny ingredience ze strany mísy.
  6. Přidejte olej a míchejte dalších 30 sekund.
  7. Přidejte vejce, jedno po druhém a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  8. Přidejte vanilkový extrakt a ocet a míchejte dalších 20 sekund.
  9. Přidejte a vmíchejte červené potravinářské barvivo (tekuté nebo gelové).
  10. K dosažení sytě červené barvy budete muset přidat dostatečné množství potravinářského barviva (množství závisí na typu použitého barviva).
  11. Přidejte polovinu suchých přísad, střídavě s polovinou podmáslí a míchejte na nízké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  12. Přidejte zbývající suché přísady a zbývající podmáslí a opakujte.
  13. Těsto nalijte na plech a pečte v předehřáté troubě 25–35 minut, dokud špejle zasunutá do středu nevyjde čistá.
  14. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout a poté přendejte z plechu na mřížku, aby buchta zcela vychladla.
  15. Mezitím si připravte polevu. (Pokud chcete silnější vrstvu polevy, zdvojnásobte množství přísad uvedených v receptu)
  16. Dejte máslo do velké mísy stolního mixéru se šlehací metlou.
  17. Šlehejte asi 30 sekund na střední rychlost, dokud nebude máslo nadýchané.
  18. Přidejte krémový sýr, vanilku a mascarpone a šlehejte dalších 20-30 sekund.
  19. Přidejte postupně prosátý moučkový cukr a šlehejte na střední rychlost, dokud nedosáhnete požadované konzistence polevy.
  20. Možná nebudete muset použít veškerý cukr.
  21. Pokud polevu hned nepoužijete, skladujte ji v chladničce.
  22. Namažte polevu na buchtu špachtlí.
  23. Buchtu nakrájejte na čtverečky.
  24. Pokud nepodáváte okamžitě, uložte buchtu do lednice až do podávání.
Řezy s luxusní polevou z mascarpone servírované na talířcích s vidličkami.
www.theclassybaker.com

Inspirujte se i dalšími recepty na nejlepší bábovku jako od babičky v 8 skvělých receptech!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.