Řezy s čokoládovým pudinkem

Řezy s čokoládovým pudinkem
Příprava: 90 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 8

Luxusní řezy, které jsou jemné, chutné a skvěle vyvážené. Zní to skvěle? Tak si je pojďte připravit. Je to hračka!

Co budete potřebovat

  • 5 bílků
  • 5 žloutků
  • 5 lžic bílého cukru
  • 5 lžic dortové mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 12 g vanilkového cukru
  • 150 ml oleje
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce kakaového prášku

Na čokoládový pudink:

  • 80 g čokoládového pudinku v prášku
  • 1 l mléka
  • 3 lžíce bílého cukru
  • 12 g vanilkového cukru

Na polevu:

  • 500 g zakysané smetany
  • 50 g šlehačky v prášku
  • strouhaná čokoláda

Postup

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Připravte si plech o rozměrech 43 × 37,6 cm a vyložte ho pečicím papírem.
  • Vyšlehejte žloutky s cukry do krémova.
  • Poté pomalu přidávejte olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a kakao.
  • V samostatné misce ušlehejte bílky a opatrně je vmíchejte do těsta.
  • Těsto nalijte na plech.
  • Připravte si pudink podle návodu na obalu.
  • Jakmile pudink vychladne, přidejte ho do těsta na řezy – jednu polévkovou lžíci.
  • Pečte 15 minut nebo dokud nevyjde párátko vložené do středu řezů čisté.
  • Buchtu nechte úplně vychladnout.
  • V jiné míse šlehejte zakysanou smetanu a šlehačku v prášku.
  • Když je krém tuhý, přidejte pořádnou vrstvu na řezy.
  • Posypte nastrouhanou čokoládou a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
Čokoládové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou.
www.mykhailaeats.com

Pokud doma nemáte kvalitní šlehač, možná se vám budou hodit naše recenze na ty nejlepší elektrické šlehače. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.