Luxusní řezy, které jsou jemné, chutné a skvěle vyvážené. Zní to skvěle? Tak si je pojďte připravit. Je to hračka!
Co budete potřebovat
- 5 bílků
- 5 žloutků
- 5 lžic bílého cukru
- 5 lžic dortové mouky
- 12 g prášku do pečiva
- 12 g vanilkového cukru
- 150 ml oleje
- 150 ml vody
- 2 lžíce kakaového prášku
Na čokoládový pudink:
- 80 g čokoládového pudinku v prášku
- 1 l mléka
- 3 lžíce bílého cukru
- 12 g vanilkového cukru
Na polevu:
- 500 g zakysané smetany
- 50 g šlehačky v prášku
- strouhaná čokoláda
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Připravte si plech o rozměrech 43 × 37,6 cm a vyložte ho pečicím papírem.
- Vyšlehejte žloutky s cukry do krémova.
- Poté pomalu přidávejte olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a kakao.
- V samostatné misce ušlehejte bílky a opatrně je vmíchejte do těsta.
- Těsto nalijte na plech.
- Připravte si pudink podle návodu na obalu.
- Jakmile pudink vychladne, přidejte ho do těsta na řezy – jednu polévkovou lžíci.
- Pečte 15 minut nebo dokud nevyjde párátko vložené do středu řezů čisté.
- Buchtu nechte úplně vychladnout.
- V jiné míse šlehejte zakysanou smetanu a šlehačku v prášku.
- Když je krém tuhý, přidejte pořádnou vrstvu na řezy.
- Posypte nastrouhanou čokoládou a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
Pokud doma nemáte kvalitní šlehač, možná se vám budou hodit naše recenze na ty nejlepší elektrické šlehače. Kdo vyhrál v našem srovnání?