Řezy s malinovou náplní a vanilkovou polevou

Řezy s malinovou náplní a vanilkovou polevou

Zde jsou naše jednoduché malinové řezy se čtyřmi neuvěřitelnými vrstvami: máslovou křehkou krustou, hutnou malinovou náplní, drobenkou z hnědého cukru a kapkou sladké vanilkové polevy. Vedle malin jsou dalším oblíbeným ovocem i jahody, proto neváhejte a vyzkoušejte řezy s jahodami pro každou příležitost.

Co budeme potřebovat

  • 115 g másla (rozpuštěného)
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 125 g polohrubé mouky

Na náplň

  • 240 g malinové marmelády
  • 12–16 čerstvých malin

Na drobenku

  • 45 g ovesných vloček
  • 70 g hnědého cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 30 g polohrubé mouky
  • 60 g másla (studeného a nakrájeného na kostky)

Na polevu

  • 240 g moučkového cukru
  • 2–3 polévkové lžíce mléka nebo smetany
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 °C. Dno a strany čtvercového pekáče vyložte pečicím papírem.
  • Ve střední misce smíchejte rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vanilku a sůl.
  • Přidejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Směs rovnoměrně natlačte do připraveného pekáče.
  • Pečte 15 minut.
  • Vyjměte krustu z trouby a zapněte troubu na 180 °C.
  • Marmeládou potřete krustu a posypte malinami.
  • Vločky, hnědý cukr, skořici a mouku promíchejte ve střední míse.
  • Přidejte studené máslo a vytvořte drobenku.
  • Marmeládu posypte drobenkou a pečte 30–35 minut nebo do zlatohnědé barvy. Malinová náplň by měla na okrajích bublat.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout alespoň 20 minut při pokojové teplotě, poté alespoň 2 hodiny (nebo přes noc) chlaďte v lednici.
  • Před podáváním si smíchejte moučkový cukr, 2 lžíce mléka nebo tučné smetany a vanilkový extrakt.
  • Polevou ozdobte jednotlivé malinové řezy.
Kostičky malinové dobroty s drobenkou a vanilkovou polevou.
Zdroj: justsotasty.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.