Kombinace medu a lesního ovoce je naprosto luxusní a o tom vás přesvědčí i tento recept na medové řezy s malinami a borůvkami. Potřete ho medovou polevou a podávejte jako ten nejlahodnější dezert ke kávě. Možná oceníte naše recenze nejlepších švýcarských kávovarů Jura, které vám připraví dokonalou jedinečnou kávu.
Co budete potřebovat
- 1 šálek cukru
- 1 šálek řepkového oleje
- 1 šálek medu
- 3 velká vejce
- 1/2 šálku pomerančové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 a 1/2 šálků hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek čerstvých nebo mražených malin
- 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek
Na polevu:
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce mléka
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vymažte tukem 33 x 23 cm plech na pečení.
- Ve velké míse prošlehejte cukr, olej, med, vejce, pomerančovou šťávu a vanilku.
- V jiné míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a postupně zašlehejte do medové směsi.
- Přeneste na připravený plech.
- Pečte 15 minut.
- Vrch buchty posypte malinami a borůvkami.
- Pečte, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté, dalších cca 30–35 minut.
- Nechte zcela vychladnout na plechu na mřížce.
- Smíchejte ingredience na polevu a polevou buchtu potřete.
- V případě potřeby podávejte s dalším lesním ovocem.
- Nechte si chutnat!