Řezy s medem a lesním ovocem

Řezy s medem a lesním ovocem

Kombinace medu a lesního ovoce je naprosto luxusní a o tom vás přesvědčí i tento recept na medové řezy s malinami a borůvkami. Potřete ho medovou polevou a podávejte jako ten nejlahodnější dezert ke kávě. Možná oceníte naše recenze nejlepších švýcarských kávovarů Jura, které vám připraví dokonalou jedinečnou kávu.

Co budete potřebovat

  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek řepkového oleje
  • 1 šálek medu
  • 3 velká vejce
  • 1/2 šálku pomerančové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 a 1/2 šálků hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek čerstvých nebo mražených malin
  • 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek

Na polevu:

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce mléka

Postup

  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • Vymažte tukem 33 x 23 cm plech na pečení.
  • Ve velké míse prošlehejte cukr, olej, med, vejce, pomerančovou šťávu a vanilku.
  • V jiné míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a postupně zašlehejte do medové směsi.
  • Přeneste na připravený plech.
  • Pečte 15 minut.
  • Vrch buchty posypte malinami a borůvkami.
  • Pečte, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté, dalších cca 30–35 minut.
  • Nechte zcela vychladnout na plechu na mřížce.
  • Smíchejte ingredience na polevu a polevou buchtu potřete.
  • V případě potřeby podávejte s dalším lesním ovocem.
  • Nechte si chutnat!
Řez z medu s malinami a borůvkami na talíři.
www.tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.