Užijte si tropickou chuť ananasu a kokosu s těmito luxusními dekadentními řezy! Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu a přitom tak božsky chutnají. Rozpalte troubu a jdeme péct!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 2 šálky cukru
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 560 g konzervovaných kousků ananasu se šťávou
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
Na polevu:
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku másla nakrájeného na kostky
- 2/3 šálku zahuštěného neslazeného mléka
- špetka soli
- 3/4 šálku strouhaného kokosu
- 1/2 šálku nasekaných opečených pekanových ořechů
Postup
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Nastříkejte pekáč nebo plech o rozměrech 40 x 25 x 2,5 cm olejem ve spreji.
- Ve středně velké míse míchejte všechny ingredience na těsto, dokud nebudete mít hladkou směs.
- Nalijte na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě 20–24 minut, nebo dokud vršek nezezlátne a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
- Zatímco se buchta peče, připravte si polevu.
- V hrnci smíchejte cukr, máslo, sůl a zahuštěné mléko.
- Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 10 minut za častého míchání.
- Vmíchejte kokos.
- Nalijte polevu na horkou buchtu.
- Vršek posypte pekanovými ořechy.
- Před krájením nechte polevu ztuhnout a vychladnout.
- Nechte si chutnat!
Vyzkoušejte i naše recepty na smoothie s ananasem 5x jinak. Které kombinace se k ananasu hodí? A proč si tolik rozumí s kokosovým mlékem? U nás se vše dozvíte!