Luxusní moučník nabitý krémovým arašídovým máslem a přelitý polevou z kakaa a smetanového sýra si budete připravit pořád dokola, protože si ho naprosto zamilujete! Nevěříte? Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- ¾ šálku másla
- ¼ šálku řepkového oleje (nebo jiného oleje s neutrální příchutí)
- ⅔ šálku krémového arašídového másla
- ¾ šálku třtinového cukru
- ½ šálku krystalového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¾ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 3 velká vejce (pokojové teploty)
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek podmáslí
Na polevu:
- 230 g smetanového sýra pokojové teploty
- ¼ šálku másla pokojové teploty
- ½ šálku neslazeného kakaa
- 3 šálky moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Plech o rozměrech 23 × 33 cm vyložte pečicím papírem tak, aby okraje visely přes delší strany, a poté vymažte máslem.
- V malém hrnci na středním plameni míchejte máslo, dokud se nerozpustí.
- Sundejte hrnec z ohně a zašlehejte arašídové máslo a olej.
- Přeneste směs do skleněné misky nebo tekuté odměrky, aby vychladla.
- V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem smíchejte cukry, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a vejce.
- Míchejte při nízké rychlosti, dokud směs nezvlhne a poté zvyšte rychlost na vysokou.
- Šlehejte do husté, nadýchané a světlé hmoty (asi 7 minut).
- Snižte rychlost mixéru na nízkou a pomalu vlévejte směs arašídového másla.
- Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
- Přidejte mouku a promíchejte.
- Ve směsi zůstanou proužky mouky.
- Pomalu zašlehejte podmáslí, ale nepřemíchejte.
- Těsto přendejte na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete (těsto bude husté a těžké).
- Pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 30 – 35 minut.
- Nechte na plechu vychladnout.
- Mezitím si připravte polevu.
- V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem šlehejte smetanový sýr a máslo při střední rychlosti do hladka (asi 2 minuty).
- Podle potřeby misku oškrábejte.
- V samostatné misce prošlehejte kakao a moučkový cukr.
- Pomocí mixéru nastaveného na nízkou rychlost pomalu přidávejte směs kakaa a moučkového cukru a míchejte, dokud se vše dobře nepromíchá.
- Zvyšte rychlost na vysokou a šlehejte, dokud nebude poleva nadýchaná a krémová.
- Polevu naneste na buchtu a podle potřeby posypte posypkami.
- Dobrou chuť!