Řezy z arašídového másla s čokoládovou polevou

Řezy z arašídového másla s čokoládovou polevou

Luxusní moučník nabitý krémovým arašídovým máslem a přelitý polevou z kakaa a smetanového sýra si budete připravit pořád dokola, protože si ho naprosto zamilujete! Nevěříte? Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • ¾ šálku másla
  • ¼ šálku řepkového oleje (nebo jiného oleje s neutrální příchutí)
  • ⅔ šálku krémového arašídového másla
  • ¾ šálku třtinového cukru
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ¾ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 3 velká vejce (pokojové teploty)
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek podmáslí

Na polevu:

  • 230 g smetanového sýra pokojové teploty
  • ¼ šálku másla pokojové teploty
  • ½ šálku neslazeného kakaa
  • 3 šálky moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Plech o rozměrech 23 × 33 cm vyložte pečicím papírem tak, aby okraje visely přes delší strany, a poté vymažte máslem.
  • V malém hrnci na středním plameni míchejte máslo, dokud se nerozpustí.
  • Sundejte hrnec z ohně a zašlehejte arašídové máslo a olej.
  • Přeneste směs do skleněné misky nebo tekuté odměrky, aby vychladla.
  • V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem smíchejte cukry, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a vejce.
  • Míchejte při nízké rychlosti, dokud směs nezvlhne a poté zvyšte rychlost na vysokou.
  • Šlehejte do husté, nadýchané a světlé hmoty (asi 7 minut).
  • Snižte rychlost mixéru na nízkou a pomalu vlévejte směs arašídového másla.
  • Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
  • Přidejte mouku a promíchejte.
  • Ve směsi zůstanou proužky mouky.
  • Pomalu zašlehejte podmáslí, ale nepřemíchejte.
  • Těsto přendejte na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete (těsto bude husté a těžké).
  • Pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 30 – 35 minut.
  • Nechte na plechu vychladnout.
  • Mezitím si připravte polevu.
  • V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem šlehejte smetanový sýr a máslo při střední rychlosti do hladka (asi 2 minuty).
  • Podle potřeby misku oškrábejte.
  • V samostatné misce prošlehejte kakao a moučkový cukr.
  • Pomocí mixéru nastaveného na nízkou rychlost pomalu přidávejte směs kakaa a moučkového cukru a míchejte, dokud se vše dobře nepromíchá.
  • Zvyšte rychlost na vysokou a šlehejte, dokud nebude poleva nadýchaná a krémová.
  • Polevu naneste na buchtu a podle potřeby posypte posypkami.
  • Dobrou chuť!   
Řezy s arašídovým máslem, přelité polevou z kakaa a smetanového sýra.
www.bucketsofyum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.