Na tento recept jsou ideální čerstvé jahůdky. Pokud jste sehnali pouze v konzervě či mražené, nic se neděje.
Ingredience na těsto
- 250g cukru krystal
- 150g hladké mouky
- 5 žloutků + bílky na sníh
- 1/2 kypřicího prášku
- 5 lžic horkého mléka
Ingredience na krém
- 2 kelímky zakysané smetany
- 1 smetana ke šlehání (33%)
- moučkový cukr (podle vaší chutí)
Ingredience na dokončení
- 2 sáčky červené želatiny
- jahody (množství dle vašich preferencí)
Postup
- Do misky vložte cukr krystal, žloutky s horkým mlékem a ušlehejte je do pěny.
- Vedle si smíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem, kterou opatrně přisypávejte do cukrové pěny.
- Ušlehejte sníh z bílků a ten potom také vmíchejte do směsi s moukou.
- Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Naneste na něj těsto a pečte do zlatorůžova cca 10 minut, podle typu vaší trouby. Vyzkoušejte špejlí.
- Po upečení nechte těsto vystydnout a mezitím si připravte krém.
- Ušlehejte smetanu do tuha a vmíchejte do ní zakysanou smetanu. Nakonec oslaďte podle chuti moučkovým cukrem.
- Vzniklý krém naneste na vychladlé těsto. Ozdobte jahodami.
- Podle návodu připravte želatinu, kterou rovnoměrně nalijte na hotové řezy.
- Nechejte tuhnout v lednici alespoň dvě hodiny, nejlépe však přes noc.
Potřebovali byste kvalitní váhu na potraviny? V našem hodnocení potravinových vah do kuchyně vám poradíme, jak si moudře vybrat.