Řezy z čerstvých jahod a se zakysanou smetanou

Řezy z čerstvých jahod a se zakysanou smetanou
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 12

Na tento recept jsou ideální čerstvé jahůdky. Pokud jste sehnali pouze v konzervě či mražené, nic se neděje.

Ingredience na těsto

  • 250g cukru krystal
  • 150g hladké mouky
  • 5 žloutků + bílky na sníh
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 5 lžic horkého mléka

Ingredience na krém

  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 1 smetana ke šlehání (33%)
  • moučkový cukr (podle vaší chutí)

Ingredience na dokončení

  • 2 sáčky červené želatiny
  • jahody (množství dle vašich preferencí)

Postup

  • Do misky vložte cukr krystal, žloutky s horkým mlékem a ušlehejte je do pěny.
  • Vedle si smíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem, kterou opatrně přisypávejte do cukrové pěny.
  • Ušlehejte sníh z bílků a ten potom také vmíchejte do směsi s moukou.
  • Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Naneste na něj těsto a pečte do zlatorůžova cca 10 minut, podle typu vaší trouby. Vyzkoušejte špejlí.
  • Po upečení nechte těsto vystydnout a mezitím si připravte krém.
  • Ušlehejte smetanu do tuha a vmíchejte do ní zakysanou smetanu. Nakonec oslaďte podle chuti moučkovým cukrem.
  • Vzniklý krém naneste na vychladlé těsto. Ozdobte jahodami.
  • Podle návodu připravte želatinu, kterou rovnoměrně nalijte na hotové řezy.
  • Nechejte tuhnout v lednici alespoň dvě hodiny, nejlépe však přes noc.
Buchta s jahodami, krémem a želatinou.
Zdroj: wochenblatt.com

Potřebovali byste kvalitní váhu na potraviny? V našem hodnocení potravinových vah do kuchyně vám poradíme, jak si moudře vybrat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.