Řezy z listového těsta s vanilkovým krémem

Řezy z listového těsta s vanilkovým krémem
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 15

Křupavé listové těsto v kombinaci s chladným vanilkovým krémem rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento dezert je lehoučký, krémový a dostatečně sladký. Užijte si ho!

Ingredience

  • 2 listy listového těsta, rozmrazené
  • 4 šálky plnotučného mléka
  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 8 vajec
  • 3 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce rumu (volitelně)
  • 2 šálky šlehačky, chlazené
  • 2 lžíce moučkového cukru, plus další na posypání

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Každý list listového těsta položte na plech a pečte 10 minut do zlatova.
  3. Odložte stranou vychladnout.
  4. Přidejte tři šálky mléka do hrnce a přiveďte k varu na středním ohni.
  5. Mezitím ve velké míse vyšlehejte žloutky s krystalovým cukrem tak, aby byly světlé a nadýchané.
  6. Přidejte mouku, vanilku, rum (pokud používáte) a zbývající 1 šálek mléka.
  7. Když mléko začne vřít, vmíchejte žloutkovou směs do vroucího mléka a pomalu míchejte, dokud nezhoustne.
  8. Odstraňte z tepla.
  9. Ve velké míse vyšlehejte bílky elektrickým mixérem, dokud se nevytvoří tuhé špičky, a pomalu vmíchejte do pudinkové směsi.
  10. Umístěte jeden z listů listového těsta na dno formy o rozměrech 23 x 33 cm.
  11. Pudink rovnoměrně rozetřete po listu listového těsta.
  12. Vložte do lednice, aby vše zchladno a ztuhlo, 1-2 hodiny.
  13. Když je pudink vychladlý, vyšlehejte elektrickým šlehačem šlehačku s 2 lžícemi moučkového cukru do tuha.
  14. Rovnoměrně rozetřete na pudink.
  15. Druhý list lisového těsta nakrájejte na 15 čtverců a položte na šlehačku.
  16. Vraťte do chladničky na 2 hodiny.
  17. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Šlehačkový řez posypaný moučkovým cukrem servírovaný na talířku.
www.12tomatoes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.