Křupavé listové těsto v kombinaci s chladným vanilkovým krémem rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento dezert je lehoučký, krémový a dostatečně sladký. Užijte si ho!
Ingredience
- 2 listy listového těsta, rozmrazené
- 4 šálky plnotučného mléka
- 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
- 1 a 1/4 šálku hladké mouky
- 8 vajec
- 3 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce rumu (volitelně)
- 2 šálky šlehačky, chlazené
- 2 lžíce moučkového cukru, plus další na posypání
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Každý list listového těsta položte na plech a pečte 10 minut do zlatova.
- Odložte stranou vychladnout.
- Přidejte tři šálky mléka do hrnce a přiveďte k varu na středním ohni.
- Mezitím ve velké míse vyšlehejte žloutky s krystalovým cukrem tak, aby byly světlé a nadýchané.
- Přidejte mouku, vanilku, rum (pokud používáte) a zbývající 1 šálek mléka.
- Když mléko začne vřít, vmíchejte žloutkovou směs do vroucího mléka a pomalu míchejte, dokud nezhoustne.
- Odstraňte z tepla.
- Ve velké míse vyšlehejte bílky elektrickým mixérem, dokud se nevytvoří tuhé špičky, a pomalu vmíchejte do pudinkové směsi.
- Umístěte jeden z listů listového těsta na dno formy o rozměrech 23 x 33 cm.
- Pudink rovnoměrně rozetřete po listu listového těsta.
- Vložte do lednice, aby vše zchladno a ztuhlo, 1-2 hodiny.
- Když je pudink vychladlý, vyšlehejte elektrickým šlehačem šlehačku s 2 lžícemi moučkového cukru do tuha.
- Rovnoměrně rozetřete na pudink.
- Druhý list lisového těsta nakrájejte na 15 čtverců a položte na šlehačku.
- Vraťte do chladničky na 2 hodiny.
- Před podáváním posypte moučkovým cukrem.