Řezy z ostružinového džemu s karamelovou polevou

Řezy z ostružinového džemu s karamelovou polevou

Luxusní moučník z podmáslí, ostružinového džemu a pekanových ořechů potřený karamelovou polevou, který si oblíbíte! Lahodná kombinace chutí a snadná příprava z něj dělá kandidáta na váš nový oblíbený dezert.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 180 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mleté ​​skořice
  • 9 lžic podmáslí
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 šálku másla, pokojové teploty
  • 1 šálek cukru
  • 2 vejce pokojové teploty plus jeden žloutek
  • 1/2 šálku ostružinového džemu
  • 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů

Na polevu:

  • 1 a 1/4 šálku cukru
  • 1 a 1/2 lžíce másla
  • 1/8 lžičky jedlé sody
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1/4 lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Vymažte 20 cm čtvercovou formu a vyložte ji pečicím papírem.
  • V malé misce prošlehejte mouku, sůl, nové koření, hřebíček a skořici.
  • V další malé misce smíchejte podmáslí a jedlou sodu.
  • V míse stolního mixéru ušlehejte máslo do krémova.
  • Přidejte cukr a šlehejte asi 4 minuty, dokud nebudete mít nadýchanou a světlou směs.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém, a míchejte, dokud se úplně nezapracují.
  • Snižte rychlost na minimum a přidejte 1/3 moučné směsi.
  • Přidejte 1/2 směsi podmáslí, 1/3 směsi mouky, 1/2 směsi podmáslí a 1/3 směsi mouky a mezi každým přidáváním míchejte na nízké úrovni.
  • Vmíchejte džem a pekanové ořechy.
  • Směs nalijte do připravené formy a pečte 35 až 40 minut.
  • Nechte 10 minut chladit ve formě na mřížce.
  • Vyjměte buchtu z formy na mřížku a nechte zcela vychladnout.
  • Smíchejte jeden šálek cukru s máslem, jedlou sodou a smetanou v malé nepřilnavé pánvi.
  • Zahřívejte, dokud směs nepřijde k mírnému varu.
  • Sundejte z plotny a pánev přikryjte.
  • Zbytek cukru dejte do další nepřilnavé pánve, zahřívejte na středním ohni a za stálého míchání vařte, dokud se cukr nezbarví do tmavě jantarové barvy.
  • Smetanovou směs pomalu nalijte do zkaramelizovaného cukru.
  • Bude prskat, takže neustále míchejte.
  • Vařte, dokud směs nedosáhne 115 stupňů Celsia.
  • Sundejte z plotny a nechte asi 2 minuty vychladnout.
  • Směs nalijte do mísy stolního mixéru vybaveného šlehacím nástavcem.
  • Šlehejte asi 4 minuty.
  • Přidejte sůl a šlehejte další minutu.
  • Vychladlou buchtu potřete polevou a užijte si to.
Buchta z podmáslí, ostružinového džemu a pekanových ořechů potřená karamelovou polevou servírovaná na talířcích.
www.karenskitchenstories.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.