Perfektní dezert, který ocení celá vaše rodina! Je nádherně vláčný, doplněn o lahodnou čokoládovou polevu.
Ingredience
- ¾ šálku másla o pokojové teplotě
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 4 velká vejce
- 3 šálky dortové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 šálek podmáslí
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Na čokoládovou polevu:
- 3/4 šálku másla o pokojové teplotě
- 2 a 1/2 šálku moučkového cukru
- ½ šálku neslazeného kakaa
- 5 lžic podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky mandlového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Postříkejte pekáč o rozměrech 23×33 cm nepřilnavým sprejem na pečení.
- Připravenou formu odložte stranou.
- V misce vyšlehejte ručním šlehačem máslo s cukrem do krémova.
- Seškrábejte strany a přidávejte po jednom vejce.
- Pokračujte ve šlehání na minimální rychlost, dokud nejsou všechna vejce zapracována a těsto není krémové.
- V samostatné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Když je šlehač na nízké úrovni, začněte do těsta přidávat suché přísady a postupně přidávejte podmáslí.
- Když jsou všechny ingredience smíchány, přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud nebude zcela zapracován.
- Nalijte těsto do připravené pánve a rovnoměrně vyhlaďte špachtlí.
- Pečte po dobu 26-28 minut, nebo dokud špejle vložené do buchty nevyjde čistá bez drobků.
- Po upečení nechte buchtu vychladnout.
- V mixéru rozšlehejte máslo.
- Během šlehání přidejte k máslu vanilkový a mandlový extrakt.
- Do malé misky prosejte společně moučkový cukr a kakao.
- Postupně přidávejte k máslu, zatímco šleháte na minimum, dokud se vše nespojí.
- Na vychlazenou buchtu natřete polevu.
- Podávejte ihned nebo odložte na později.
- Skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 dnů.
Vyzkoušejte také našich 13 nejlepších receptů na bábovku z jogurtu. Vždy vláčná, lehká a chutná!