Řezy ze zlámaných sušenek

Řezy ze zlámaných sušenek

Použijte nalámané sušenky na dno formy a vytvořte tyto Bebe řezy. Pro další sladkou inspiraci navštivte náš web a vyzkoušejte například tyto jahodové řezy.

Co budeme potřebovat

  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g hnědého cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 1 pomeranč (kůra)
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce mléka

Na ganache

  • 300 g bílé čokolády
  • 150 ml smetany

Na sušenky

  • 30 g věnečkových sušenek
  • 30 g čokoládových Bebe sušenek
  • 30 g bílých Bebe sušenek

Postup

  • Troubu rozpálíme na 180 stupňů. Formu vymažte máslem.
  • Máslo a cukry dejte do mísy a vyšlehejte do světlé a nadýchané hmoty.
  • Přidejte vanilkový a mandlový extrakt a pomerančovou kůru.
  • Přidejte vejce jedno po druhém.
  • Přidejte mouku s práškem do pečiva a šlehejte 2 minuty, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Zalijte mlékem.
  • Směs nalijte do připravené formy a pečte na střední příčce 25–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Řezy nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté přendejte na chladicí mřížku, dokud zcela nevychladne.
  • Mezitím si připravte ganache. Nasekanou bílou čokoládu dejte do velké žáruvzdorné mísy.
  • V malém kastrůlku přiveďte k varu smetanu a ihned ji nalijte na čokoládu. Nechte rozpustit.
  • Šlehejte smetanu a rozpuštěnou čokoládu, dokud nevznikne hladká směs ganache.
  • Rozetřete ganache na vychladlé řezy.
  • Sušenky nahrubo nalámejte a poté je rovnoměrně rozprostřete po řezech.
Kousky sladkých řezů se zlámanými sušenkami.
Zdroj: Vicki Poem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.