Použijte nalámané sušenky na dno formy a vytvořte tyto Bebe řezy. Pro další sladkou inspiraci navštivte náš web a vyzkoušejte například tyto jahodové řezy.
Co budeme potřebovat
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 150 g hnědého cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička mandlového extraktu
- 1 pomeranč (kůra)
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce mléka
Na ganache
- 300 g bílé čokolády
- 150 ml smetany
Na sušenky
- 30 g věnečkových sušenek
- 30 g čokoládových Bebe sušenek
- 30 g bílých Bebe sušenek
Postup
- Troubu rozpálíme na 180 stupňů. Formu vymažte máslem.
- Máslo a cukry dejte do mísy a vyšlehejte do světlé a nadýchané hmoty.
- Přidejte vanilkový a mandlový extrakt a pomerančovou kůru.
- Přidejte vejce jedno po druhém.
- Přidejte mouku s práškem do pečiva a šlehejte 2 minuty, dokud nevznikne hladké těsto.
- Zalijte mlékem.
- Směs nalijte do připravené formy a pečte na střední příčce 25–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Řezy nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté přendejte na chladicí mřížku, dokud zcela nevychladne.
- Mezitím si připravte ganache. Nasekanou bílou čokoládu dejte do velké žáruvzdorné mísy.
- V malém kastrůlku přiveďte k varu smetanu a ihned ji nalijte na čokoládu. Nechte rozpustit.
- Šlehejte smetanu a rozpuštěnou čokoládu, dokud nevznikne hladká směs ganache.
- Rozetřete ganache na vychladlé řezy.
- Sušenky nahrubo nalámejte a poté je rovnoměrně rozprostřete po řezech.