Placičky jsou skvělé jako příloha, ale i hlavní chod. Pokud zvolíte variantu s přílohou, doporučujeme upéct si k nim křehké masíčko třeba podle některého z těchto receptů na domácí kuřecí stripsy nebo dokonce vyzkoušet placičky v kombinaci s recepty na lahodné krevety.
Co budeme potřebovat
- 500 g čerstvé ricotty
- 25 g parmazánu (nastrouhaného)
- ½ lžičky sušené máty
- 100 g baby špenátu
- 2 stroužky česneku (prolisovaný)
- Vejce
- 50 g celozrnné mouky
- 125 ml olivového oleje
- 2 lžičky hořčice
- Lžíce jablečného octa
- 200 g mraženého hrášku
- Avokádo (nakrájené na měsíčky)
- Hrst nasekaných lístků máty
Postup
- Do mísy přidáme, ricottu, parmazán, sušenou i čerstvou mátu, baby špenát, vejce a mouku
- Okořeníme a vše spolu promícháme, aby se ingredience spojily v těsto
- Na střední teplotu na pánvi si zahřejeme 80 ml olivového oleje
- V pomoučených rukách začneme tvarovat placičky
- Na vytvarování jedné ricottové placky použijeme dvě lžíce těsta
- Jednotlivé placky pečeme z každé strany 5 minut
- Musí se usmažit do zlatova a do křupava, proto podle potřeby přidáváme olej
- Postup opakujeme, dokud máme těsto
- Na dresink si smícháme hořčici, ocet a zbylý olej
- Smícháme a dáme na chvíli odležet
- Při servírování naaranžujeme ricottové placky, hrášek, čerstvou mátu a avokádo
- Navrch takto upraveného talíře ještě nalijeme hořčicový dresink