Ricottové placky

Ricottové placky

Placičky jsou skvělé jako příloha, ale i hlavní chod. Pokud zvolíte variantu s přílohou, doporučujeme upéct si k nim křehké masíčko třeba podle některého z těchto receptů na domácí kuřecí stripsy nebo dokonce vyzkoušet placičky v kombinaci s recepty na lahodné krevety.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g čerstvé ricotty
  2. 25 g parmazánu (nastrouhaného)
  3. ½ lžičky sušené máty
  4. 100 g baby špenátu
  5. 2 stroužky česneku (prolisovaný)
  6. Vejce
  7. 50 g celozrnné mouky
  8. 125 ml olivového oleje
  9. 2 lžičky hořčice
  10. Lžíce jablečného octa
  11. 200 g mraženého hrášku
  12. Avokádo (nakrájené na měsíčky)
  13. Hrst nasekaných lístků máty

Postup

  1. Do mísy přidáme, ricottu, parmazán, sušenou i čerstvou mátu, baby špenát, vejce a mouku
  2. Okořeníme a vše spolu promícháme, aby se ingredience spojily v těsto
  3. Na střední teplotu na pánvi si zahřejeme 80 ml olivového oleje
  4. V pomoučených rukách začneme tvarovat placičky
  5. Na vytvarování jedné ricottové placky použijeme dvě lžíce těsta
  6. Jednotlivé placky pečeme z každé strany 5 minut
  7. Musí se usmažit do zlatova a do křupava, proto podle potřeby přidáváme olej
  8. Postup opakujeme, dokud máme těsto
  9. Na dresink si smícháme hořčici, ocet a zbylý olej
  10. Smícháme a dáme na chvíli odležet
  11. Při servírování naaranžujeme ricottové placky, hrášek, čerstvou mátu a avokádo
  12. Navrch takto upraveného talíře ještě nalijeme hořčicový dresink
Smažené zeleninové placky ze sýra a bylinek.
Zdroj: 12tomatoes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.