Rilletes z vepřového masa

Rilletes z vepřového masa

Aneb jak jinak, honosněji, nazvat masovou pomazánku. Její kouzlo se skrývá v tom, že výsledný produkt vypadá, jako věc, která vyžaduje hodně zručnosti a zkušeností. Přitom recepty na pomazánky z pečeného vepřového masa jsou velmi jednoduché a levné na přípravu. A výsledek? Ten je vždy fantastický.

Co budete potřebovat:

  • 1 kilo vepřové plece bez kosti (nakrájená na kostky)
  • Sůl
  • 125 ml rostlinného oleje nebo tuku
  • 4 bobkové listy
  • Čerstvý tymián
  • 2 velké šalotky (nahrubo nakrájené)
  • 4 stroužky česneku (rozpůlené)
  • Muškátový oříšek

Postup:

  1. Předehřejeme si troubu na 150 stupňů
  2. Vepřovou plec nasolíme a umístíme do pekáče na pečení
  3. Maso v pekáči zalijeme olejem nebo tukem
  4. Do pekáče k masu přidáme bobkový list, tymián, nahrubo nakrájenou šalotku a rozpůlený česnek
  5. Pekáč přikryjeme alobalem, vložíme do trouby a necháme péct, dokud se vepřové maso nebude rozpadat. (alespoň 3 hodiny)
  6. Po vyndání masa z trouby, vyjmeme veškeré přidané koření včetně šalotky a česneku.
  7. Zbylou šťávu scedíme vedle do mísy
  8. Maso přendáme do kuchyňského robota a začněte mixovat. Rychlost zvyšujeme pomalu, ať si robota nezničíme
  9. V průběhu míchání postupně po lžičkách přidáváme vedle odstavenou šťávu, dokud nedosáhneme požadované krémové konzistence
  10. Postupně přidáváme sůl
  11. Vyhotovenou směs pomalu přendáváme do předem připravených a vymytých sklenic
  12. Když budou sklenice naplněné, zalijeme vršek pomazánky zbylým scezeným tukem
  13. Před podáváním musí pomazánka v lednici odpočívat alespoň dvě hodiny

Pro intenzivnější chuť, nechte pomazánku v lednici odpočívat týden.

Rilletes z vepřového masa na bagetě s vínem a okurkou.
Zdroj: davidlebovitz.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.