Už jste někdy zkusili, pro své blízké, připravit recepty z římského hrnce?
Jídla, na která použijete tento jedinečný kuchyňský kousek hliněného nádobí budou zcela jistě chutným a zdravým zpestřením vašeho jídelníčku.
V tomto článku najdete mnoho zajímavých receptů, které vás příjemně překvapí. Hlavně konečnou chutí uvařených jídel.
Naše recepty
Jestli jste nespotřebovali všechen lilek a nebo jen nevíte co s ním, nechte se inspirovat těmito recepty na zapečený lilek.
A proč zrovna římský hrnec?
Římský hrnec je hliněná nádoba, ve které můžete připravit šťavnaté delikatesy.
Pokrmy se v hliněném hrnci dusí v páře, bez tuku a v jídle tak zůstávají zachovány téměř všechny cenné vitamíny a minerály.
Římský hrnec se hodí především k zapékání a pečení všech druhů potravin, které chcete připravit. Kuchaři si nejčastěji pochvalují dokonalé rozložení teploty uvnitř hrnce. Pokrmy jsou tak rovnoměrně a důkladně propečené a maso si zachovává šťávu.
Obvykle se využívá pro pečení masa, brambor a zeleniny.
Ale dejte si při používání pozor na náhlé změny teplot. Důležité je hrnec namáčet a dávat ho do studených trub. Naopak když vyndaváte horký hrnec z trouby, vždy jej pokládejte buď na dřevěné nebo korkové podložky.