Při obalování nemusíte strouhankou vždy končit. Existují i varianty, kdy je naopak prvním krokem obalení ve strouhance a až poté v mouce a vejci. Vyzkoušejte a uvidíte ten rozdíl!
Ingredience:
- 6 telecích řízků
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- 150 g strouhanky
- olej na smažení
- máslo
- několik PL vody
- sůl
- citron na ozdobu
Postup:
- Telecí plátky omyjte a naklepejte.
- Následně je z obou stran osolte a potřete lehce olejem.
- Připravte si tři misky, ve kterých telecí maso postupně obalíte.
- Nejprve ve strouhance, poté v hladké mouce a následně v rozšlehaném vajíčku.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a zlehka řízky z obou stran osmažte.
- Poté řízky přendejte do pekáčku s trochou másla a několika polévkovými lžícemi vody.
- Pekáček přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200°C.
- Pečte přibližně 25 minut, během pečení občas řízky přelijte vypečenou šťávou.
Smažený řízek naruby se často zapéká s cibulkou či plátky slaniny. Servírujte se s brambory či bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.