Řízky naruby z telecího masa

Řízky naruby z telecího masa
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 6

Při obalování nemusíte strouhankou vždy končit. Existují i varianty, kdy je naopak prvním krokem obalení ve strouhance a až poté v mouce a vejci. Vyzkoušejte a uvidíte ten rozdíl!

Ingredience:

  • 6 telecích řízků
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g strouhanky
  • olej na smažení
  • máslo
  • několik PL vody
  • sůl
  • citron na ozdobu

Postup:

  1. Telecí plátky omyjte a naklepejte.
  2. Následně je z obou stran osolte a potřete lehce olejem.
  3. Připravte si tři misky, ve kterých telecí maso postupně obalíte.
  4. Nejprve ve strouhance, poté v hladké mouce a následně v rozšlehaném vajíčku.
  5. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a zlehka řízky z obou stran osmažte.
  6. Poté řízky přendejte do pekáčku s trochou másla a několika polévkovými lžícemi vody.
  7. Pekáček přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200°C.
  8. Pečte přibližně 25 minut, během pečení občas řízky přelijte vypečenou šťávou.

Smažený řízek naruby se často zapéká s cibulkou či plátky slaniny. Servírujte se s brambory či bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Plátek telecího masa obalovaný ve strouhance podávaný s vařeným braborem
zdroj: ellerepublic.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.