Strouhanku můžete ozvláštnit nejrůznějšími bylinkami, například oreganem, rozmarýnem či saturejkou, případně i kořením. Oblíbená je paprika či mletý kmín.
Ingredience:
- 4 vepřové nebo kuřecí řízky
- 1 šálek strouhanky
- 2 vejce
- 2 cibule
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 2 PL mléka
- olej na smažení
- máslo
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Maso omyjte, naklepejte, osolte, opepřete a posypejte mletým česnekem.
- Následně plátky masa obalte nejprve ve strouhance a poté v rozšlehaných vejcích s trochou mléka.
- V pánvi rozehřejte olej a obalené řízky osmažte z obou stran dozlatova.
- Po vyjmutí řízků na pánvi orestujte cibuli nakrájenou na kolečka.
- Když cibule zlehka zezlátne, vložte ji na dno připraveného pekáčku.
- Na cibuli položte osmažené řízky a přidejte trošku másla a případně i vody na podlití.
- Pečte přibližně 30 minut.
Tyto řízky chutnají znamenitě s rozmanitými přílohami z brambor či se zeleninovým salátem.