Řízky naruby zapečené v troubě

Řízky naruby zapečené v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Strouhanku můžete ozvláštnit nejrůznějšími bylinkami, například oreganem, rozmarýnem či saturejkou, případně i kořením. Oblíbená je paprika či mletý kmín.

Ingredience:

  • 4 vepřové nebo kuřecí řízky
  • 1 šálek strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 2 PL mléka
  • olej na smažení
  • máslo
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Maso omyjte, naklepejte, osolte, opepřete a posypejte mletým česnekem.
  3. Následně plátky masa obalte nejprve ve strouhance a poté v rozšlehaných vejcích s trochou mléka.
  4. V pánvi rozehřejte olej a obalené řízky osmažte z obou stran dozlatova.
  5. Po vyjmutí řízků na pánvi orestujte cibuli nakrájenou na kolečka.
  6. Když cibule zlehka zezlátne, vložte ji na dno připraveného pekáčku.
  7. Na cibuli položte osmažené řízky a přidejte trošku másla a případně i vody na podlití.
  8. Pečte přibližně 30 minut.

Tyto řízky chutnají znamenitě s rozmanitými přílohami z brambor či se zeleninovým salátem.

Obrácený řízek s osmaženou cibulkou podávaný s pečenými brambory a citronem
zdroj: chefkoch.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.