Ano, i z brambor je možné udělat řízky.
Těm masovým se nevyrovnají a o dietě se tu také hovořit nedá.
Nicméně jsou moc dobré a navíc je připravíte za pár korun.
Vyzkoušejte naše 4 nejlepší recepty na bramborové řízky, které si oblíbí celá vaše rodina.
Dobrou chuť!
Naše recepty
Ochutnejte také naše nejzajímavější květákové recepty, které jsou vhodné jako malý oběd, velká svačina nebo lehká večeře.
Brambor, které se obvykle podávají k řízkům jako příloha, je v tomto jídle již dost.
Pouze velkým jedlíkům přidáme trochu brambor navíc nebo jim z brambor uvařených společně s těmi na těsto uděláme trochu jednoduchého bramborového salátu s převahou zeleniny a lehčí zálivkou ze zakysané smetany nebo jogurtu.
Jinak jako příloha k tomuto jídlu stačí dušená zelenina.
V první řadě se samo nabízí dušené zelí sladké i kysané nebo zelné saláty.
Výborný je i dušený špenát.
Připravili jsme si pro vás obsáhlý článek o bramborách, které patří celosvětově k nejvyužívanějším potravinářským plodinám. Víte, jaké brambory jsou nejvhodnější na přípravu salátu a jaké naopak na knedlíky? Je lepší je konzumovat se slupkou nebo bez? Je pravda, že sladké brambory neboli batáty jsou zdravější? Pojďme společně najít odpovědi na tyto otázky.
A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!