Řízky z celeru plněné sýrem

Řízky z celeru plněné sýrem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Máme pro vás další skvělou verzi celerového řízku, tentokrát plněného goudou a obaleného ve strouhance z ořechů. Lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 800 g celeru
  • ½ citronu
  • sůl a pepř
  • 800 g batátů
  • 200 g goudy
  • ½ svazku petrželky
  • 5 lžic mletých mandlí
  • 85 g nasekaných arašídů
  • 5 lžic celozrnné strouhanky
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml mléka
  • muškátový oříšek

Postup

  • Celer očistěte, oloupejte, omyjte a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm.
  • Půlku citronu vymačkejte.
  • Citronovou šťávu spolu s plátky celeru přidejte do vroucí osolené vody a asi 10 minut vařte na středním plameni.
  • Poté sceďte a osušte.
  • Mezitím si oloupejte, omyjte a nakrájejte batáty a vařte je v hrnci s vodou asi 15 minut.
  • Sýr nakrájejte na plátky.
  • Nožem vykrojte na každém plátku celeru ,,kapsičku“ a naplňte ji sýrem.
  • Petrželku omyjte, osušte a nasekejte.
  • Promíchejte ji s trochou soli, pepře, mandlemi, arašídy a celozrnnou strouhankou.
  • Na další talíř dejte celozrnnou mouku a na 3. talíř rozšlehané vejce.
  • Plněný celer obalte nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec v ořechové směsi.
  • Na pánvi rozehřejte olej.
  • Celerové řízky opékejte z obou stran asi 5 minut dozlatova.
  • Uvařené batáty slijte, rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte na kousky nakrájené máslo a vmíchejte mléko.
  • Podle chuti dochuťte solí, pepřem a 1 špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
  • Celerový řízek naaranžujte na batátové pyré a podávejte posypané zbylými arašídy.
Zeleninové řízky servírované s batátovým pyré a čerstvou petrželkou na talíři s vedle položeným příborem.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.