Vepřové řízky ve smetanovo-hořčičné omáčce jsou skvělé k různě upraveným bramborám.
INGREDIENCE:
- extra panenský olivový olej
- 600 g vepřové kýty
- 3 lžíce čerstvého tymiánu
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce celozrnné hořčice
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 300 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- 80 g baby špenátu
- 2 lžíce opražených mandlí
POSTUP:
- Vepřovou kýtu si umyjte, osušte, nakrájejte na plátky (řízky).
- Naklepejte je z obou stran přes potravinovou fólii, osolte a opepřete.
- Na rozpáleném oleji je osmažte z obou stran do měkka.
- Pak dejte maso bokem a na stejné pánvi orestujte nasekaný česnek a čerstvý tymián.
- Přidejte obě hořčice, ¼ hrnku vody a smetanu.
- Vařte do zhoustnutí, pak přidejte polovinu špenátu a vraťte maso zpět do omáčky.
- Podávejte ozdobené zbytkem špenátu a opraženými mandlemi.