Řízky z kýty na smetaně

Řízky z kýty na smetaně

Vepřové řízky ve smetanovo-hořčičné omáčce jsou skvělé k různě upraveným bramborám.

INGREDIENCE:

  • extra panenský olivový olej
  • 600 g vepřové kýty
  • 3 lžíce čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • 80 g baby špenátu
  • 2 lžíce opražených mandlí

POSTUP:

  • Vepřovou kýtu si umyjte, osušte, nakrájejte na plátky (řízky).
  • Naklepejte je z obou stran přes potravinovou fólii, osolte a opepřete.
  • Na rozpáleném oleji je osmažte z obou stran do měkka. 
  • Pak dejte maso bokem a na stejné pánvi orestujte nasekaný česnek a čerstvý tymián.
  • Přidejte obě hořčice, ¼ hrnku vody a smetanu.
  • Vařte do zhoustnutí, pak přidejte polovinu špenátu a vraťte maso zpět do omáčky. 
  • Podávejte ozdobené zbytkem špenátu a opraženými mandlemi.
Recept na vepřovou kýtu s hořčicí a smetanou.
thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.