Řízky zapečené s cibulí, česnekem a slaninou

Řízky zapečené s cibulí, česnekem a slaninou
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tajemství tohoto pokrmu spočívá především v lahodné kombinaci vepřového masa a slaniny s cibulí a česnekem.  

Ingredience:

  • 4 vepřové řízky nebo kotlety
  • 1 šálek strouhanky
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Vepřové maso naklepejte a následně z obou stran posolte, popepřete a posypejte mletým česnekem.
  3. Připravte si dvě misky, jednu se strouhankou, druhou s rozšlehanými vejci.
  4. Nejprve plátky masa vložte do misky se strouhankou a poté do vajíčka.
  5. Na pánvi rozehřejte olej a předpřipravené plátky masa na něm z obou stran osmažte dozlatova.
  6. Osmažené řízky následně vložte do olejem vymazané zapékací misky.
  7. Na řízky pokládejte látky slaniny a na plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  8. Pečte v předehřáté troubě po dobu přibližně 40 minut.

Obrácené řízky se slaninou, cibulí a česnekem podávejte s bramborovou kaší.

Řízek se slaninou, česnekem a cibulí servírovaný s hranolky
zdroj: gasthaus-buch.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.