Tajemství tohoto pokrmu spočívá především v lahodné kombinaci vepřového masa a slaniny s cibulí a česnekem.
Ingredience:
- 4 vepřové řízky nebo kotlety
- 1 šálek strouhanky
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Vepřové maso naklepejte a následně z obou stran posolte, popepřete a posypejte mletým česnekem.
- Připravte si dvě misky, jednu se strouhankou, druhou s rozšlehanými vejci.
- Nejprve plátky masa vložte do misky se strouhankou a poté do vajíčka.
- Na pánvi rozehřejte olej a předpřipravené plátky masa na něm z obou stran osmažte dozlatova.
- Osmažené řízky následně vložte do olejem vymazané zapékací misky.
- Na řízky pokládejte látky slaniny a na plátky nakrájenou cibuli a česnek.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu přibližně 40 minut.
Obrácené řízky se slaninou, cibulí a česnekem podávejte s bramborovou kaší.