Rizoto á la houbový kuba

Rizoto á la houbový kuba

Tento luxusní pokrm si zamilujete a můžete si ho připravit kdykoli během roku! Tento kuba je ozvláštněn bílým vínem, chilli papričkami, klobásou a nivou, což z něj činí naprosto jedinečné jídlo.

INGREDIENCE

  • 250 g ječných krup
  • 0,05 l oleje
  • 150 g cibule
  • 30 g česneku
  • 5 g chilli papriček
  • 0,5 l kuřecího vývaru
  • 0,1 l bílého vína
  • 10 g sušených hub
  • 10 g, čerstvé majoránky
  • 200 g klobásy
  • 160 g nivy
  • 40 g másla
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti

POSTUP

  • Kroupy předvařte ve vroucí osolené vodě asi 20–25 minut.
  • Sušené houby namočte do vlažné vody.
  • Na oleji orestujte cibulku, česnek a čerstvé chilli.
  • Přidejte nakrájené namočené sušené houby a podlijte vínem.
  • Když se víno odpaří, přidejte vodu ze sušených hub a podlévejte vývarem.
  • Přidejte předvařené kroupy, které se v tekutině dovaří a absorbují co nejvíce houbové chuti.
  • Na závěr zjemněte studeným máslem a dochuťte čerstvou majoránkou.
  • Na kubu nakrájejte při servírování ugrilovanou klobásku a nadrobte nivu.
  • Užijte si to!
Kuba z hub na talíři s kousky klobásy a nivou.
www.varecha.pravda.sk

Možná se vám budou hodit naše recenze pánví na indukci. Jaké jsou jejich přednosti a jak by měly na indukčním sporáku fungovat?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.