Rizoto bez masa s pórkem

Rizoto bez masa s pórkem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Pórek povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje činnost zažívacích orgánů a ledvin. Je bohatý na provitamín A a draslík a fosfor. Můžeme ho proto s klidem použít i pro přípravu bezmasého rizota.

INGREDIENCE

  • pórek
  • 300 g rýže
  • kuřecí vývar
  • 1 dl bílého vína
  • cibule
  • tvrdý sýr – nejlépe parmezán
  • máslo
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. V kastrolu si osmažíme na másle nakrájenou cibuli.
  2. Pórek omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka, která přidáme k cibuli a osmažíme společně.
  3. Potom k pórku a cibuli přidáme opranou rýži, chvíli orestujeme.
  4. Osolíme a opepříme a zalijeme vínem a vývarem.
  5. Společně dusíme doměkka.
  6. Servírujeme posypané sýrem.
Hotový recept vegetariánské rizoto s pórkem.
zdroj: myrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.