Přestože na tyto instituce chceme v dospělosti zapomenout, není na škodu si občas připomenout nějaký ten recept, který nám chutnal, když jsme ještě byli školáky.
Ingredience:
- 1 velká cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 500 g hovězího masa
- 1 lžičku mleté sladké papriky
- 4 oloupaná rajčata
- 1 zelenou papriku
- 1 červenou papriku
- 1 žlutou papriku
- 1 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čtyřbarevného pepře
- 1 hrnek nevařené rýže
- 2 hrnky vody
Postup:
- Cibuli nakrájíme na kostičky a hodíme do pánve na zahřátý olej. Smažíme do zlatohněda.
- Posypeme paprikou, přihodíme na tenké plátky pokrájené hovězí maso a necháme 30 minut restovat.
- Osolíme, opepříme a přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky a papriky na proužky.
- Povaříme zhruba 10 minut a přisypeme rýži, kterou zalijeme vodou.
- Vaříme dalších 25 – 30 minut, dokud se voda neodpaří a rýže není měkká a jemná.