Rizoto s drůbežím masem, paprikou a rajčaty

Rizoto s drůbežím masem, paprikou a rajčaty
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Srbská směs s kuřecím masem je skvělou volbou pro každého, kdo miluje drůbež. Tohle je trochu upravená verze s krůtou, po které se u vás jen zapráší.

Ingredience:

  • 600 g krůtích prsou
  • 2 červené papriky
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl podle chuti
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé mleté papriky
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1,25 l kuřecího vývaru (může být i hovězí)
  • 500 g nakrájených konzervovaných rajčat

Postup:

  • Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm kostky.
  • Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme na tenké plátky.
  • Česnek očistíme a prolisujeme.
  • V hrnci rozehřejeme olej, přihodíme maso a restujeme za stálého míchání do zlatohněda.
  • Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek i papriky a cca 2 minuty vaříme.
  • Zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přisypeme rýži a ještě vmícháme rajčatovou pastu.
  • Zalijeme vývarem a vmícháme nakrájená rajčata.
  • Přivedeme k varu a na středním ohni za častého míchání vaříme asi 20 – 30 minut.
  • Podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Poté ihned servírujeme.
Krůtí maso s rýží a zeleninou.
Zdroj: https://eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.