Srbská směs s kuřecím masem je skvělou volbou pro každého, kdo miluje drůbež. Tohle je trochu upravená verze s krůtou, po které se u vás jen zapráší.
Ingredience:
- 600 g krůtích prsou
- 2 červené papriky
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl podle chuti
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé mleté papriky
- 250 g dlouhozrnné rýže
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 1,25 l kuřecího vývaru (může být i hovězí)
- 500 g nakrájených konzervovaných rajčat
Postup:
- Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm kostky.
- Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme na tenké plátky.
- Česnek očistíme a prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme olej, přihodíme maso a restujeme za stálého míchání do zlatohněda.
- Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek i papriky a cca 2 minuty vaříme.
- Zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přisypeme rýži a ještě vmícháme rajčatovou pastu.
- Zalijeme vývarem a vmícháme nakrájená rajčata.
- Přivedeme k varu a na středním ohni za častého míchání vaříme asi 20 – 30 minut.
- Podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Poté ihned servírujeme.