Rizoto s mletým hovězím masem a pórkem

Rizoto s mletým hovězím masem a pórkem
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 2

Připravte si toto jednoduché jídlo z jednoho hrnce, které obsahuje bílkoviny, sacharidy i tuky. Navíc skvěle chutná a oblíbí si ho i vaše děti.

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce másla
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 rajče zbavené kůže a nakrájené na kostičky
  • 2 pórky nakrájené na kolečka
  • ½ šálku kulatozrnné rýže
  • 1 kostka bujonu nebo 2 lžíce Podravky
  • mletý pepř podle chuti
  • 1 lžíce papriky
  • 3 lžíce nasekané petrželky

Postup

  • Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni máslo.
  • Přidejte cibuli a česnek a vařte 2 minuty.
  • Přidejte maso a 5 minut duste.
  • Přidejte nakrájené rajče a pórek a vařte dalších 10 minut.
  • Přidejte rýži, bujon. koření a 1 šálek vody a dále vařte.
  • Vařte asi 40 minut a během vaření přidávejte celkem 3,5 až 4 šálky vody.
  • Ozdobte petrželkou.
Rýže s masem a pórkem v misce, posypaná sýrem. Vedle je vidlička a plátky bagety.
www.balkanlunchbox.com

Máme pro vás i skvělé recepty na rýži po srbsku pro jakoukoliv příležitost. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.