Rizoto s uzeným masem

Rizoto s uzeným masem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg rýže
  • 15 dkg sterilovaného hrášku
  • 15 dkg vařeného uzeného masa
  • 2 lžíce sádla nebo rostlinného tuku
  • 15 dkg čerstvých nebo 3 lžíce sušených hub
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • strouhaný sýr
  • sůl.

Postup receptu

  1. Drobně nasekanou cibuli zpěníme na části tuku, vmícháme rajčatový protlak a přebranou a propláchnutou rýži
  2. Osmažíme, zalijeme vodou 3 cm nad povrch rýže, osolíme a podusíme doměkka
  3. Do podušené rýže vmícháme osmažené (nebo povařené sušené) houby
  4. Vejce umícháme na tuku, vychladlé nakrájíme a spolu s kostičkami uzeného masa a s okapaným hráškem vmícháme do rýže
  5. Při podávání sypeme strouhaným sýrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.