Toužíte po něčem, co nejen váš žaludek, ale také vaše oči? Uvařte si lahodný rýžový pokrm se zeleninou, který doslova hýří barvami!
Ingredience
- 300 g rýže
- 150 g vepřového masa
- 1 jarní cibulka
- 150 g žampionů
- 150 g červené papriky
- 100 g cukety
- 60 g chřestu
- 80 g hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 20 g másla
- 20 g bílého vína
- 800 g zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- parmezán nebo Grada Padano sýr na ozdobu
Postup
- V hrnci či pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené vepřové maso a orestujte.
- Přisypte rýži a několik málo minut nechte rovněž restovat.
- Zalijte zeleninovým vývarem a bílým vínem, přiveďte k varu a přidejte nakrájenou zeleninu a žampiony.
- Přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste přibližně 20 minut, až bude maso, rýže i zelenina měkká.
- Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
- Podávejte posypané strouhaným parmezánem či sýrem Grada Padano.
Rizoto lze samozřejmě připravit také v bezmasé podobě, podívejte se na naše recepty na vegetariánské rizoto v sedmi různých variantách.