Rizoto s vepřovým masem a zeleninou

Rizoto s vepřovým masem a zeleninou

Toužíte po něčem, co nejen váš žaludek, ale také vaše oči? Uvařte si lahodný rýžový pokrm se zeleninou, který doslova hýří barvami!

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 150 g vepřového masa
  • 1 jarní cibulka
  • 150 g žampionů
  • 150 g červené papriky
  • 100 g cukety
  • 60 g chřestu
  • 80 g hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g másla
  • 20 g bílého vína
  • 800 g zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • parmezán nebo Grada Padano sýr na ozdobu

Postup

  1. V hrnci či pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené vepřové maso a orestujte.
  3. Přisypte rýži a několik málo minut nechte rovněž restovat.
  4. Zalijte zeleninovým vývarem a bílým vínem, přiveďte k varu a přidejte nakrájenou zeleninu a žampiony.
  5. Přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste přibližně 20 minut, až bude maso, rýže i zelenina měkká.
  6. Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  7. Podávejte posypané strouhaným parmezánem či sýrem Grada Padano.
Rýže se žampiony, paprikou, cuketou, hráškem a chřestem
zdroj: recipeapp.kenwoodworld.com

Rizoto lze samozřejmě připravit také v bezmasé podobě, podívejte se na naše recepty na vegetariánské rizoto v sedmi různých variantách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.