Rizoto z dýně hokkaido

Rizoto z dýně hokkaido
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 2

Rychlé a snadné jídlo. Rizoto s hokkaido dýní můžete mít do 30 minut na stole.

Ingredience

  • 250 g rýže Arborio
  • ½ dýně hokkaido
  • 1 šalotka
  • šalvěj
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 50 g parmezánu
  • 2 lžíce krémového sýra (např. Gervais)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  • Dýni oloupejte, nakrájejte na malé kostky, přendejte na plech, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, promíchejte a dejte péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
  • V hrnci rozehřejte lžící olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opečte do zlatova.
  • Přidejte rýži, nakrájený česnek, promíchejte a opékejte ještě 2 minuty.
  • Přilijte bílé víno a nechte vstřebat, zalijte vývarem, přidejte šalvěj a přiveďte k varu. Vařte dokud rýže nezměkne, v případě potřeby dolijte vodu.
  • Do rýže, která absorbovala veškerou tekutina a je měkká na skus přimíchejte nastrouhaný parmezán, krémový sýr a upečenou dýni.
  • Dochuťte solí a pepřem a můžete podávat.
Směs vařené rýže, pečené dýně a bylinek v bílé misce
Zdroj: karlasnordickitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.