Rychlé a snadné jídlo. Rizoto s hokkaido dýní můžete mít do 30 minut na stole.
Ingredience
- 250 g rýže Arborio
- ½ dýně hokkaido
- 1 šalotka
- šalvěj
- 2 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína
- 750 ml kuřecího vývaru
- 50 g parmezánu
- 2 lžíce krémového sýra (např. Gervais)
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Dýni oloupejte, nakrájejte na malé kostky, přendejte na plech, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, promíchejte a dejte péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
- V hrnci rozehřejte lžící olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opečte do zlatova.
- Přidejte rýži, nakrájený česnek, promíchejte a opékejte ještě 2 minuty.
- Přilijte bílé víno a nechte vstřebat, zalijte vývarem, přidejte šalvěj a přiveďte k varu. Vařte dokud rýže nezměkne, v případě potřeby dolijte vodu.
- Do rýže, která absorbovala veškerou tekutina a je měkká na skus přimíchejte nastrouhaný parmezán, krémový sýr a upečenou dýni.
- Dochuťte solí a pepřem a můžete podávat.